Direct naar de inhoud.

Commissaris van de Koning en Drentse burgemeesters bezoeken Hippisch Centrum Exloo

  • door:
  • op:
CdvK Jetta Klijnsma (tweede van links) in het Hippisch Centrum | © Hippisch Centrum Exloo

EXLOO – Na alle evenementen die de afgelopen jaren werden georganiseerd bij het Hippisch Centrum in Exloo, vonden Drentse burgemeesters en Commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma, het tijd om met eigen ogen een kijkje te nemen in de grote rijhallen en paardenstallen.

Voor burgemeester van Borger-Odoorn, Jan Seton, is het Hippisch Centrum in zijn gemeente geen onbekend terrein. Hij was er onder meer bij toen Joris Wouda hem rondreed tijdens het EK & WK mennen. Nu het was het de beurt aan zijn ambtgenoten en de Commissaris om rond te kijken in het in 2016 verbouwde hippisch centrum.

‘Verder ontwikkelen’

Namens het Hippisch Centrum vertelde Lieuwe Koopmans de Commissaris en burgemeesters over alle ontwikkelingen van de afgelopen jaren, uitdagingen en evenementen waaronder meerdere Europese kampioenschappen die in Exloo hebben plaatsgevonden. ‘Natuurlijk werd ook vooruitgekeken om het Hippisch Centrum verder te ontwikkelen’, schrijven ze er zelf over. ‘En een nog belangrijkere hippische functie te geven binnen Drenthe.’

Duurzaamheid

Ook pakte de organisatie het moment aan om met de bestuurders te praten over een voor hen belangrijk speerpunt: duurzaamheid. ‘Hippisch Centrum Exloo vindt het belangrijk om een voorbeeld functie te zijn op het gebied van duurzaamheid’, vervolgen ze. ‘Enkele jaren geleden is daarom het dak vernieuwd en voorzien van 600 zonnepanelen. Er is een eigen accupakket om de stroom op te slaan en wordt er inmiddels ook geleverd aan het naastgelegen golfpark. Met de eigen waterbron en zuiveringsinstallatie kan de eb- & vloedsystemen van de bodems voorzien worden van water. De gehele accommodatie is voorzien van LED verlichting en is de keukenapparatuur zoveel mogelijk van gas naar stroom overgegaan.’

2023

Het Hippisch Centrum kijkt terug op een enerverend 2023 met als hoogtepunt het Europees Kampioenschap Vierspannen en Wereldkampioenschap Paramennen met veel Nederlandse successen in augustus.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal