Direct naar de inhoud.

Schutters Haccou en De Vries pakken titel sportman en -vrouw in Borger-Odoorn

  • door:
  • op:
De prijswinnaars bij elkaar | © Anno Kruize/RTV1

BORGER – De schutters Tobias Haccou uit Drouwen en Isabel de Vries uit Exloo zijn sportman en -vrouw van het jaar geworden in de gemeente Borger-Odoorn. Tijdens een feestelijke avond in ’t Anker in Borger kregen zij de prijs uitgereikt. Ingmar Veneman uit Tweede Exloërmond werd parasporter van het jaar.

Het afgelopen jaar moest Haccou de titel voor sportman nog overlaten aan turner Elwin Lok, maar dit jaar ging hij dan wel er met de prijs vandoor. Haccou had zijn uitverkiezing onder andere te danken aan zijn tweede plek tijdens het NK in 2023.

De Vries, die helaas niet aanwezig kon zijn bij de avond, werd vorig jaar nog sporttalent van het jaar. Door een eerste plaats bij het NK 50 meter klein kaliber en een tweede plaats bij het NK Luchtgeweer pakte ze dit jaar de titel voor Sportvrouw van het jaar. Daarvoor versloeg ze ruiters Marjan Hooge en Marie van Eijck.

(Tekst gaat verder onder foto)

De sportman van het jaar | © Anno Kruize/RTV1

Parasporter

Ingmar Veneman werd uitgeroepen tot parasporter van het jaar. Ze werd dit jaar derde tijdens het NK paramennen. Dit resultaat zorgde er voor dat ze naar het WK Paramennen mocht in Exloo. Daar stond ze zelfs nog een treetje hoger op het podium en pakte een zilveren medaille.

Joris Wouda uit Drouwen pakte de titel voor sporttalent. De ruiters is net als Veneman een paramenner. De 18-jarige Wouda pakte tijdens het jaar meerdere gouden medailles tijdens internationale wedstrijden. Hij kreeg bij de titel de voorkeur boven ruiter Britt Meijer.  

Altijd klaar staan voor de vereniging

Ruiters Naomi Romer, Naomi Schonewille, Daphne Beganovic, Querelle Romer, Giselle Romer, Katja Woltjes en Nikita Wardenburg werden met RV Exloo verkozen tot sportploeg van het jaar. Het zestal doet aan synchroon dressuur rijden en werd districtskampioen. Bij het NK eindigden ze als tweede.

De sportparel van het jaar werd voorzitter van schietvereniging ‘t Mikpunt in Drouwen, Geert Koster. Volgens de jury is geen klus te gek voor Koster en staat hij altijd klaar voor de vereniging. Ondanks dat het met zijn eigen gezondheid niet altijd even goed gaat. Alle winnaars van de sportverkiezing gaan door naar het sportgala van Drenthe op 4 maart.

De sportploeg van het jaar, RV Exloo | © Anno Kruize/RTV1


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal