Direct naar de inhoud.

Dogwalk in Exloo groot succes

  • door:
  • op:

Het evenement heeft door corona een aantal jaren niet plaatsgevonden, maar afgelopen zaterdag was de ‘Dogwalk’ in Exloo terug van weggeweest. Zo’n 700 wandelaars uit de hele regio en ver daarbuiten hadden zich ingeschreven voor het evenement. Met nog vele honderden last-minute inschrijvingen maakte het de Dogwalk tot een groot succes.

De start van de route startte in een tent de Zuiderhoofdstraat in Exloo, waar deelnemers een hapje konden eten en goodiebags kregen. Vervolgens liepen deelnemers routes van vijf of tien kilometer dwars door het dorp en de natuurrijke omgeving. Middenin het bos, op de helft van de route, was een pauzeplek ingericht waar de honden samen met hun baasjes langs verschillende kraampjes met lekkernijen en hondenproducten konden lopen. Ook was er een heus parcours die de honden konden afleggen.

(Tekst gaat verder onder de video)

Goed voor de socialisatie

Naast de frisse wandeling in de natuur betekent de ‘Dogwalk’ meer dan alleen dat, zo vertelt een deelneemster uit Heerenveen: ‘Het is heel gezellig en de hond maakt gauw vriendjes met andere honden. En het is goed voor haar socialisatie want het is een buitenlands hondje en zo leert ze ook andere hondjes kennen, groot en klein.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal