Direct naar de inhoud.

Snertwandeling in Veendam ‘Ik woon nog niet zo lang in Veendam en probeer zo nieuwe sociale contacten te leggen’

  • door:
  • op:
Snertwandeling in Veendam | © Larou de Jong/ RTV1

VEENDAM – Een mooie dag voor deelnemers aan de Snertwandeling in Veendam. Woensdagochtend organiseerde Veendam Beweegt een wandeling voor senioren in recreatiegebied Borgerswold. Meer dan 70 buurtbewoners namen deel aan de wandeling. Na afloop stond, zoals de naam al zegt, een kom snert voor de deelnemers klaar.

De deelnemers die meededen aan de wandeling konden kiezen uit twee routes. Voor de iets enthousiastere wandelaar was er een route van zeven kilometer, en voor degenen die het iets rustiger aan wilden doen, was er een van vier kilometer. De wandeling startte om 10 uur, waarna de wandelaars met route en al op pad werden gestuurd. Daarnaast was aan de wandeling nog een kleine opdracht gekoppeld.

(Tekst gaat verder onder de video)

Volgens de organisator, Stefan Schmidt, is de wandeling bedoeld om mensen meer in beweging te brengen, maar ook de verbinding tussen buurtbewoners is belangrijk. Anneke Versloot liep ook mee met de wandeling en beaamt dit: ‘Ik woon nog niet zo lang in Veendam en probeer zo nieuwe sociale contacten te leggen.’ Wia Koers loopt samen met Versloot mee en voegt toe: ‘ We hebben hier een geweldig park waar je geweldig kan wandelen. Veendam beweegt organiseert leuke dingen dat is wel heel erg de moeite voor de ouderen hier in Veendam.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal