Direct naar de inhoud.

Burgemeester sluit hennepkwekerij in Veendam

  • door:
  • op:
© Pixabay

VEENDAM- In een pand aan de Numero Dertien in Veendam is een Hennepkwekerij aangetroffen. Burgermeester Sandra Korthuis heeft vandaag het pand gesloten voor een periode van twaalf maanden. De politie heeft de kwekerij ontdekt en heeft zo’n 1200 planten ontruimd.

Doormiddel van het damoclesbeleid heeft Korthuis het pand kunnen sluiten.  Het sluiten van een pand op grond van de Opiumwet en het Damoclesbeleid is een bestuursrechtelijke maatregel. Dit houdt in dat de burgermeester een pand kan sluiten wanneer er sprake is van handel of productie van drugs of wanneer er meer drugs worden aangetroffen dan de voorraad die voor eigen gebruik aanwezig mag zijn.

Burgemeester Sandra Korthuis: ‘Drugsproductie en/of drugshandel zorgen voor een aantasting van het woon- en leefklimaat en van de sociale en/of fysieke veiligheid van inwoners. Hennepplantages of handelshoeveelheden drugs hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten en kunnen leiden tot onveilige situaties, zoals brandgevaar, explosiegevaar, waterschade of geweldsincidenten. Door het sluiten van een pand voor een bepaalde tijd neemt de kans op herhaling van drugsproductie in panden en overlast af.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal