Direct naar de inhoud.

Facebook winactie gehackt: ‘Het is niet de eerste keer’

  • door:
  • op:
De facebookactie is ondertussen verwijderd | © Hielke Bosch/RTV1

VEENDAM – Bloemen- en woonwinkel Viro in Veendam heeft haar laatste deel en win-actie van Facebook afgehaald. De ondernemer kreeg door dat er berichten in omloop waren die verstuurd werden naar mensen die meededen met de actie. In die berichten stond een phisinglink om gegevens te onthutselen.

Eigenaar Ivo Viro is er ondertussen wel nuchter over. Het is namelijk niet de eerste keer dat hij dit meemaakt. ‘Dit is de derde keer dat het mij overkomt, maar je probeert het toch maar weer.’ Toch merkt hij dat dit de laatste tijd wel steeds weer vaker voor komt op het sociale medium.

Viro deed eerder wekelijks een winactie op het platform. ‘Het was een makkelijke en betaalbare manier van reclame. Wekelijks hadden we een deelactie. We kregen elke winactie wel vijftig tot honderd volgers erbij. We moeten nu een andere manier gaan verzinnen om reclame te maken’, lacht de eigenaar.

Voorlopig ziet de ondernemer af van een nieuwe actie. ‘We doen het een tijdje rustig aan nu. Als we weer een actie opzetten dan moet dat misschien maar een fysieke actie worden, dus dat je alleen mee kan doen als je in de winkel bent geweest’, besluit Viro-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal