Direct naar de inhoud.

Pokémon-fans sloegen dit weekend hun slag in Veendam

  • door:
  • op:
Zelfportret met grijze vilthoed maar dan net even anders | © Maikel-Owen van Deest

VEENDAM – Een speciaal weekend voor Pokémon fans. De felbegeerde Pokémon-kaart van het Van Gogh Museum is vanaf gisteren ook verkrijgbaar in de winkel. 

In 2023 vierde het Van Gogh Museum in Amsterdam haar vijftigjarig jubileum. Om dit te vieren besloot het museum een bijzondere samenwerking aan te gaan met Pokémon. Voor de gelegenheid werd exclusieve merchandise uitgebracht, waaronder een speciale Pokémon-promokaart. De kaart is geïnspireerd op het bekende schilderij van Vincent van Gogh genaamd ‘Zelfportret met grijze vilthoed’.

De speciale Pokémon-kaart werd gelijk razend populair, zo populair zelfs dat het tot chaotische en gevaarlijke situaties in het museum leidde. Bezoekers van het museum probeerden met man en macht aan de kaarten te komen. Het Van Gogh Museum besloot uiteindelijk om te stoppen met het uitgeven van de kaart om verdere onveilige situaties in het museum te voorkomen.

Grote drukte in Veendam

Sinds 10 februari is de kaart verkrijgbaar in deelnemende winkels. Zo ook in de Top1Toys in Veendam. Gisterochtend om 05:00 uur verzamelden de eerste fans zich al voor de deuren van de winkel, in de hoop om als een van de eersten een kaart te kunnen bemachtigen.

Wat de geliefde Pokémon-kaart mag kosten? Dat ligt er maar net aan. De populaire kaart wordt op dit moment cadeau gegeven bij aankoop van artikelen uit de Pokémon Trading Card Game.

Ook in de Top1Toys in Veendam liep het storm | © Maikel-Owen van Deest


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal