Direct naar de inhoud.

Station Veendam op plek 243 in landelijke monitor

  • door:
  • op:
Het treinstation van Veendam wordt gewaardeerd met een 7,0 | © Hielke Bosch/RTV1

VEENDAM – Treinreizigers waarderen treinstation Veendam met een 7.0. Dat blijkt uit de landelijke stationsbelevingsmonitor 2023, een onderzoek in opdracht van NS en ProRail onder meer dan 83.000 treinreizigers.

Die 7,0 is beter dan het cijfer dat ze in 2022 kregen. Toen kreeg het Veendammer station een 6,7 van de bezochte treinreizigers. In 2022 stond het station dan ook lager op de ranglijst, namelijk op 349.

In 2023 stond station Zuidhorn met een 8,0 op de bovenste trede in de provincie Groningen. Daarna volgen Roodeschool (7,8) en Delfzijl (7,6). Veendam staat op plek 21 als het gaat om stations in de provincie Groningen.

Dit jaar staat het station Klimmen-Ransdeel (Limburg) op plek 1 met een waarderingscijfer van 8,7. Op de tweede trede staat het Limburger station Schin op Geul met een 8,2 net zoals de nummer drie, namelijk station Mantgum (Friesland)

Station Lage Zwaluwe sluit de lijst met stations af met een 4,6.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal