Direct naar de inhoud.

SV Clias behaalt veel goud op eigen toernooi

  • door:
  • op:
Een turnster wordt gejureerd | © Anno Kruize/RTV1

WILDERVANK – De Wildervanckhal stond afgelopen weekend vol van de fanatieke turnsters. SV Clias hield daar namelijk haar wedstrijden. Vanuit de KNGU kreeg de turnvereniging speciale materialen om de wedstrijden nog beter te laten verlopen en met succes, want vele sporters van SV Clias behaalden een gouden medaille.

Vrijdag stonden drie containers vol turnmaterialen voor de sporthal. De vrijwilligers van SV Clias gingen samen met de KNGU de sporthal omtoveren tot turnhal voor een weekend. Bestuurslid Aukje de Jong kijkt met trots terug. ‘Je staat dan drie uur lang materialen uit containers te halen. Dat is wel zwaar, maar het is ons allemaal weer gelukt.’

(Tekst gaat verder onder foto’s)

Dat de vereniging dat pakket krijgt is best bijzonder. De turnbond leent dat alleen uit als er een heel weekend wordt georganiseerd. ‘Daardoor hebben we vorig jaar besloten om het hele weekend wedstrijden te houden. Binnenkort organiseren we weer een weekend met hetzelfde materiaal.’

Op zaterdag hadden de tien- tot en met veertienjarigen wedstrijden in de sporthal. Op zondag vonden de wedstrijden plaats voor de vijftien- tot en met achttienjarigen. De Jong: ‘Allebei de dagen zijn heel succesvol geweest voor ons. Al onze teams hebben goud gewonnen.’ Niet alleen teams van SV Clias deden mee, maar ook andere teams uit de provincie Groningen.

De sfeer onder de bezoekers was erg gemoedelijk. ‘Iedereen was tevreden en er heerste een echt clubgevoel. We hadden driehonderd bezoeker op zaterdag en op zondag 230. We zijn erg tevreden met die aantallen.’

In het weekend van 13 en 14 april zijn er opnieuw turnwedstrijden in de Wildervanckhal te vinden.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal