Direct naar de inhoud.

Vernieuwde subsidie voor een energiezuinig huis in Borger-Odoorn

  • door:
  • op:
Gratis subsidie voor een energiezuinig huis | © Gemeente Borger-Odoorn

BORGER-ODOORN-Met een vernieuwde subsidie wil de gemeente Borger-Odoorn inwoners helpen hun woning energiezuiniger te maken. De vernieuwde subsidie bedraagt maximaal €4.000 euro en kan bijdragen aan het isoleren van huizen, woningen te voorzien van dubbelglas of het installeren van zonnepanelen.

De subsidie is bedoeld voor huiseigenaren met een lager inkomen en woonachtig in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Coevorden, Emmen en Hardenberg. Het initiatief vloeit voort uit de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe, een tijdelijke samenwerking tussen gemeenten, provincie Drenthe, provincie Overijssel en de het Rijk. Doel van de Regio Deal is de brede welvaart in de regio te versterken.

“Mensen met een eigen huis en een laag inkomen wonen vaak in de slechtst geïsoleerde woningen. Dit is een mooie kans voor inwoners van Borger-Odoorn met wel een eigen huis, maar niet de financiële mogelijkheden om dat huis te verduurzamen. Ook zij krijgen hiermee de gelegenheid om hun huis energiezuiniger te maken, en daarmee de energiekosten omlaag te brengen. Daarmee komt deze subsidie terecht bij de inwoners die dat het hardst nodig hebben”, zegt Henk Zwiep, wethouder gemeente Borger-Odoorn.

Om in aanmerking te komen mag het verzamelinkomen niet hoger zijn dan € 52.671,- per jaar. Daarnaast kan het wel zo zijn dat de huiseigenaar mogelijk in aanmerking komt voor meer subsidies. De subsidie aanvragen kan via www.regiodealzodrenthe.nl of bellen met het Drents Energieloket: 085 – 792 01 58. Mocht er hulp nodig zijn bij de aanvraag, dan biedt Regio Deal gratis hulp aan.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal