Direct naar de inhoud.

Wethouder Sterenborg start nieuw VVE-project met voorlezen

  • door:
  • op:
Wethouder Sterenborg leest een prentenboek voor | © Eigen foto

STADSKANAAL – Stichting Peuterwerk, de gemeente Stadskanaal en Elker jeugdhulp en onderwijs hebben hun project De Kanjers gestart met een voorleesbeurt door wethouder Ingrid Sterenborg. VVE+ is een voorschoolse en vroegschoolse educatievorm voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Het nieuwe project werkt met kleinere groepen kinderen in een aangepaste ruimte, zodat de kinderen optimale aandacht en mogelijkheden tot ontwikkeling krijgen. Daarnaast spelen zij met passend materiaal. De focus ligt hierbij op het individuele kind.

Grietje Koops,teamleider van Stichting Peuterwerk, is enthousiast. ‘Twee jaar geleden zijn we gestart met de opzet van dit project en dat de groep nu van start is, is een mijlpaal. Het is een hele mooie uitbreiding van ons aanbod waarmee we samen met Elker en met steun van de gemeente een groep kinderen die wat meer begeleiding nodig heeft, kunnen opvangen.’

Maximaal maatwerk

Een professional van Peuterwerk en een van Elker leiden samen de VVE+ groep. Met de uitgebreide kennis vanuit beide organisaties bieden zij een pedagogisch en veilig groepsklimaat waarbinnen kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Hierbij worden zij ondersteund door een gedragswetenschapper van Elker.

Ouders ontmoeten elkaar bij activiteiten en krijgen begeleiding in het contact met hun kind, zowel thuis als op locatie.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal