Direct naar de inhoud.

Hoe word je ‘Ven van Veendam’? Ondernemers stoeien met deze vraag

  • door:
  • op:
De ondernemers stoeien met de vraag: Hoe wordt je ‘Ven van Veendam’? | © Eigen foto

VEENDAM – Tien ondernemers staken afgelopen week de koppen bij elkaar om samen met Mischa de Gier het Bedrijven Investerings Zone-plan te verlengen. Zo proberen zij het centrum van Veendam aantrekkelijk te houden voor het winkelende publiek.

Met het thema ‘Ven van Veendam’ is het centrum van de Parkstad de afgelopen jaren bezit om het centrum op de kaart te zetten. Dat doen ze door veel evenementen te organiseren, verschillende acties te houden en ‘een sterk en verrassend aanbod aan zelfstandige winkeliers en grote winkelformules’, aldus promotiemanager Maikel-Owen van Deest.

Financiële motor

Al die inzet is niet gratis. De financiële motor onder de ‘Ven van Veendam’-aanpak is de Bedrijven Investerings Zone (de BIZ). Met dit systeem betalen alle ondernemers en eigenaren van leegstaande panden jaarlijks mee aan een fonds, waaruit alle evenementen en activiteiten worden betaald in het centrum.

Een BIZ is een wettelijk geregeld instrument dat in 2020 is ingevoerd in Veendam. Deze aanpak is vijf jaar geldig en daardoor is deze nu bijna verlopen. ‘Binnenkort, 5 jaar later, moet er dus weer opnieuw gestemd worden en is het een goed moment om de BIZ en onze activiteiten weer eens goed tegen het licht te houden’, aldus juwelier en BIZ-bestuurslid Joseph Kremer.

‘Constructieve avond’

Onder begeleiding van BIZ-specialist Mischa de Gier kwam de groep ondernemers bij elkaar om een start te maken met de verlenging van de BIZ. De groep werkt een nieuw plan uit waar straks in het najaar gestemd over gaat worden. ‘Het was een mooie constructieve avond waarin veel onderwerpen de revue zijn gepasseerd’, aldus De Gier.

‘Het is ontzettend belangrijk dat we straks met een sterk plan komen zodat iedereen in het najaar weer vóór de BIZ wil stemmen’, zegt promotiemanager Maikel- Owen Van Deest. ‘We hebben de BIZ hard nodig om onze ingezette koers met Ven van Veendam voort te zetten en het centrum van Veendam op de kaart te zetten. Als de winkeliers en de BIZ blijven samenwerken staan er hele mooie dingen te gebeuren’.

In het voorjaar zal er weer een bijeenkomst worden gepland met de ondernemers en zullen de plannen meer vorm gaan krijgen. De huidige BIZ loopt tot 31 december van dit jaar.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal