Direct naar de inhoud.

Piratencafé verwelkomt de Boatnicks in de studio

  • door:
  • op:
Komende zondag zijn The Boatnicks te gast bij het RTV1 Piratencafé. | © Piratencafé

VEENDAM – Het Piratencafé, het populaire RTV1 programma voor piratenmuziek, heeft een bijzondere uitzending in petto komende zondag. Om 19 uur zal het Piratencafé de Boatnicks ontvangen in de studio.

De Boatnicks zijn een legendarisch dans- en amusementsorkest uit Muntendam, dat al sinds de jaren 70 en 80 succes heeft met hun vrolijke en aanstekelijke liedjes. Ze hebben onder andere een LP uitgebracht op het beroemde Telstar-label van Johnny Hoes, waarop ze hits als ‘In de haven van Delfzijl’, ‘Nooit meer varen’ en ‘Rosie’ hebben gezet. Ze zijn daarmee een belangrijk onderdeel van de piratencultuur.

Ode aan overleden drummer

In het Piratencafé zullen zanger Jan Brinkman, basgitarist Albert Bakker en toetsenist/accordeonist Grieto Hofman, te gast zijn bij de presentatoren Emmo Spieard, Patrick Brinks en Anthony Hooijer. Zij zullen alles vertellen over hun muzikale avonturen en hun plannen voor de toekomst. Je zult ook kunnen genieten van hun klassiekers, die al jarenlang de favorieten zijn van de piraten.

Het programma zal beginnen met een eerbetoon aan Kars Hofman, de drummer van de Boatnicks en de broer van Grieto Hofman, die onlangs is overleden. Hij was een geweldige muzikant en een vriend van de piraten. Hij was ook jaren geleden te gast geweest in een radioprogramma van Emmo Spieard.

Piratencafé is een wekelijks programma dat elke zondag van 19 tot 20 uur wordt uitgezonden op alle radiokanalen / frequenties van RTV1. Het programma staat in het teken van de piratencultuur, met veel aandacht voor piratenmuziek en interviews.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal