Direct naar de inhoud.

SETA gaat opnieuw niet verloren: ‘Hier kan iedereen zichzelf zijn’

  • door:
  • op:
Het complex van SETA in Musselkanaal | © Hielke Bosh/RTV1

MUSSELKANAAL – Het is een regenachtige vrijdagmiddag als vrijwilligers van voetbalclub SETA de lijnen op het veld kalken. Even leek het erop dat dit niet meer nodig was: de club leek in bestuurlijke chaos te zijn geraakt en er werd gesproken over een sluiting. Maar nu zijn de kansen gekeerd en kijkt een nieuw bestuur naar een positieve toekomst. 

Toen het aspirant-bestuur zich ruim een week geleden terugtrok hing de toekomst van SETA aan een zijden draad. ‘De zeven aspirant-bestuursleden kwamen er niet met elkaar uit’, legt de nieuwe voorzitter Ramona Timmer uit. Daarom werd er aan de toenmalig voorzitter uitstel gevraagd om alsnog een bestuur te kunnen vormen. Dat lukte, met Timmer aan het roer. ‘Het was even heel spannend. Maar uiteindelijk lukte het om een team met elf bestuursleden te vormen.’

Eerste elftal

Nu kan de club weer naar de toekomst kijken en ook doelen gaan stellen. Het eerste doel is al duidelijk: ‘We willen weer een eerste elftal’, zegt Timmer resoluut. Begin deze maand trok de club haar eerste team namelijk terug uit de vijfde klasse F van het zaterdagvoetbal. Na het vertrek van een aantal spelers konden ze simpelweg niet genoeg voetballers op de been krijgen om de wedstrijden te spelen. Daarnaast verliet ook trainer Harm Bolk de club. ‘Momenteel zijn we in gesprek met een nieuwe trainer’, verklapt de voorzitter. ‘Daar wordt binnenkort waarschijnlijk meer over bekend. Ook zijn we druk bezig om een team te vormen zodat we volgend seizoen weer een eerste elftal op het veld kunnen zetten.’

Het voetbalveld van SETA | © Hielke Bosch/RTV1

‘Teamwork’

Ondanks deze positieve geluiden is de toekomst van SETA niet helemaal zonder onvoorspelbaarheid. Met een ledenaantal van 61 ligt er voor de club nog een grote uitdaging om meer mensen binnen de hekken van het sportcomplex te krijgen. ‘Er zijn nou eenmaal veel verenigingen in de regio’, stelt Timmer. ‘Dat maakt het lastiger om mensen naar je eigen club te halen.’ Met een campagne probeert SETA nu mensen te enthousiasmeren. Dat alles onder hun nieuwe slogan: ‘Teamwork makes the dream work’.

En dat is ook waar volgens de Musselkanaalsters hun kracht ligt: teamwork. ‘Dit is een club waar we niet hoog van de toren blazen en waar iedereen gewoon zichzelf kan zijn.’ Zoals velen al roepen als de club in crisis is: ‘SETA gaat nooit verloren’.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal