Direct naar de inhoud.

Cel en tbs voor belaging ex-vrouw en haar partner in Stadskanaal

  • door:
  • op:
Rechtbank Noord-Nederland in de stad Groningen | © ANP via RTV Noord

STADSKANAAL – De rechtbank in Groningen heeft een 54-jarige man uit Stadskanaal een celstraf van 381 dagen en tbs met voorwaarden opgelegd voor de belaging van zijn ex-vrouw en haar partner. De rechtbank achtte de man ook schuldig aan bedreiging, vuurwapenbezit en een poging uitlokken van brandstichting.

De man zou zo’n anderhalf jaar lang het stel hebben bestookt met berichten en telefoontjes. De berichten, zo’n 600 in totaal, zouden tussen de zomer van 2022 en de winter van 2023 verstuurd zijn. De man zou op deze wijze de partner van zijn ex-vrouw hebben bedreigd. Met berichten als: ‘je gaat eraan’ en ‘ik wens de kinderen fijne feestdagen, jij redt dat niet meer.’ Ook zou hij de man een foto van een pistool hebben gestuurd.

Een lesje leren

Daarnaast zou hij ook bij een collega hebben gepolst of hij nog mensen kende die iemand ‘een lesje kon leren.’ Hij zou het plan hebben gehad om de vrachtwagen van de man in brand te steken. ‘Stoerdoenerij’, stelde hij twee weken geleden ter zitting. ‘Ik ben heel ver gegaan’, erkende de verdachte. Hij zei spijt te hebben van dat hij zijn vrouw had belaagd. De man was al eerder veroordeeld voor stalking van het koppel, waarvoor hij ook heeft vastgezeten.

Antisociale persoonlijkheidsstoornis

Het Openbaar Ministerie eiste toen 14 maanden cel en tbs met voorwaarden. De man wordt door de rechtbank verminderd toerekeningsvatbaar geacht. Hij zou kampen met adhd, autisme en kenmerken van narcisme en een antisociale persoonlijkheidsstoornis hebben.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal