Direct naar de inhoud.

Schoon Belonen: VV Buinerveen ontvangt cheque van 250,-

  • door:
  • op:
VV Buinerveen ontvangt de cheque van wethouder Jeroen Hartstuiker

BUINERVEEN – Afgelopen vrijdag reikte wethouder Jeroen Hartsuiker een cheque van 250 euro uit aan VV Buinerveen, de lokale voetbalvereniging in Buinerveen. De cheque markeert de erkenning voor hun toewijding aan het project ‘Schoon Belonen’.

Het project ‘Schoon Belonen’ spoort scholen, voetbalverenigingen en zwembaden in de gemeente aan om afval te scheiden en zwerfafval op te ruimen in hun directe omgeving, oftewel het adoptiegebied. VV Buinerveen heeft dit project sinds 2018 omarmd en heeft het sindsdien tot een vast onderdeel van hun dagelijkse werk gemaakt.

Dennis Middeljans, de voorzitter van de club, laat zien hoe het afval scheiden in zijn werk gaat en neemt ons daarvoor mee naar een ruimte achter het clubgebouw waar verschillende containers naast elkaar staan. ‘Wij noemen het ook wel onze eigen milieustraat’ zegt hij met een glimlach. De voetbalvereniging zet zich niet alleen in om het afval scheiden op het sportcomplex zelf, maar ook in de omliggende gebieden.

Het geld van de cheque zal worden toegevoegd aan de algemene kas van de voetbalvereniging. ‘We hebben geen specifiek doel voor ogen, het gaat voor nu gewoon in het algemene potje.’ 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal