Direct naar de inhoud.

VV Musselkanaal wint markante Kanaalstreek Derby van SC Stadskanaal

  • door:
  • op:
Supporters en spelers van VV Musselkanaal na de winst | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – SC Stadskanaal tegen VV Musselkanaal, oftewel ‘De Kanaalstreek Derby’, is een wedstrijd waar voetballiefhebbers uit beide dorpen weer naar uitkijken. Zaterdagavond was het zover, en de supporters lieten bij de opkomst gelijk even zien hoe belangrijk de wedstrijd is; met een sfeeractie waar menig eredivisieclub nog een puntje aan kan zuigen. 

Vuurwerk, fakkels, muziek en vooral veel rook, dat markeert de start van de wedstrijd. Toen die rook uiteindelijk was opgetrokken, kon er afgetrapt worden. En zoals de trainers van tevoren al zeiden, het fanatisme was al snel bij beide teams te zien.

(Tekst gaat verder onder de video)

Goals voor Musselkanaal

Toch was het VV Musselkanaal die in de eerste helft aan de touwtjes trok met meerdere kansen voor het doel van de Knoalsters. Het duurde dan ook niet lang of Mark van der Laan schoot voor Musselkanaal de 0-1 binnen. Daarmee kreeg Stadskanaal een dreun te incasseren. Lang om daarvan bij te komen hadden ze niet, want even later vloog ook de 0-2 binnen. Na een vrije trap schoot de nummer 10, Rolf Kaijser, voor VV raak. 

Tweede helft

Na rust lieten de supporters opnieuw van zich horen, ditmaal met wat vuurwerk dat aan het begin nog niet de lucht in was gegaan. En toen ook hier de rook weer van was opgetrokken, was het tijd voor de tweede helft. De Knoalsters hadden hernieuwde energie en klopten regelmatig op de deur van de tegenstander. Een goal bleef echter uit. Ook Musselkanaal wist de bal er niet meer in te krijgen, dus bleef het na 90 minuten 0-2 en gingen de drie punten mee naar Musselkanaal.

Daarmee wint Musselkanaal, net als vorig jaar, de Kanaalstreek Derby. Voor de Knoalsters is er nog wel kans op revanche; op 26 mei spelen de teams opnieuw tegen elkaar in de laatste speelronde. Ditmaal een thuiswedstrijd voor de groen-witten. 

De sfeeractie voor de wedstrijd | © Hielke Bosch


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal