Direct naar de inhoud.

Kindercarnaval werd groots gevierd in Gasgat

  • door:
  • op:
De kinderen waren druk bezig om een trucje te leren van Jos Tipker | © Eigen foto

GASGAT – Het weekend na het traditionele carnaval vierden de kinderen uit Gasgat het kindercarnaval. In de zaal van dorpshuis De Wending kwamen 25 kinderen van de basisschool bijeen om samen met Prins Hayo den Eerste en de Raad van Elf feest te vieren. ’s Avonds kwamen de middelbare scholieren bijeen om ook een feest te vieren.

De kinderen kwamen verkleed naar het dorpshuis toe waar Jos Tipker de kinderen ademloos boeide met zijn trucjes. Daarna was het tijd voor de kinderen om zelf trucjes uit te voeren, zoals het hooghouden van een bordje op een stokje. Daarna deed Tipker nog zijn ballonnenact, waarbij hij balonfiguren maakten voor de kinderen.

In de grote zaal van het dorpshuis konden de kinderen tegen elkaar lasergamen. Volgens de organisatie waren de allerkleinsten het fanatiekst tijdens het jagen op elkaar.

Tot zestien jaar

Carnavalsvereniging Elk en Ain organiseerde daarna het carnavalsfeest voor kinderen tot zestien jaar. Ook hier was een goede opkomst en werd er een leuk feest gevierd. De lasergamepistolen werden weer klaargelegd. Aan het einde voerden de kinderen zelfs nog een ‘oorlog’ met de Prinsen, waarbij de laatstgenoemden aan het kortste eind trokken.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal