Direct naar de inhoud.

Blueprint ontvangt in Grand Café Java La Ratte en Josien Bakker

  • door:
  • op:
La Ratte en Josien Bakker (rechts) zijn op 8 maart te gast bij Blueprint. | © Eigen foto, bewerking: RTV1

VEENDAM – Op vrijdag 8 maart heeft Thomas Kaldijk van het RTV1-programma Blueprint weer een live-uitzending. Ditmaal niet vanuit VanBeresteyn maar vanuit de bovenzaal van Grand Café Java in Veendam. De presentator ontvangt daar de band La Ratte en de uit Vlagtwedde afkomstige singer/songwriter Josien Bakker.

Na hun uitstekende debuut album Ashtray had Kaldijk de band La Ratte hoog op zijn verlanglijstje
staan. La Ratte is een jonge, energieke drie mans formatie. Ze halen inspiratie uit de
energie van Texas Blues, hypnotiserende Mississippi Hill Country groove, en de
aanstekelijkheid van Louisiana Swamp Pop.

La Ratte zet een vuige en knallende show neer die diep geworteld is in de Amerikaanse roots muziek. Hun stijl wordt onder andere ‘hypnotiserende swampy roots blues’ genoemd, ‘vintage’ en ‘rock n roll.’

Josien Bakker

Voor haar 6e verjaardag kreeg Josien Bakker een gitaar en op haar negende begon ze met zangles. In maart 2019, tijdens de ‘Grunneger Weeke’, kwam haar muzikale avontuur in een stroomversnelling. Zij zong daar voor publiek bestaande nummers met een eigen Groningse vertaling. ‘Na die eerste keer in het Gronings zingen in 2019, kreeg ik meer en meer optredens en werd ik uitgenodigd bij radio- en televisiezenders en kwamen er muziek- en clipopnames,’ zo vertelt Bakker.

Eén van haar hoogtepunten was het Grunneger Laidjesfestival in 2020 dat plaatsvond in De Oosterpoort in Groningen. ‘Ik won toen als jongste deelnemer ooit, zowel de jury- als de publieksprijs met 2 zelfgeschreven Groningse nummers.’ Voor de toekomst is Bakker van plan meer muziek uit te brengen in het Gronings, Engels en Nederlands. Daarbij hoopt zij op leuke samenwerkingen en projecten, kortom onvergetelijke hoogtepunten. Bakker heeft al een aantal mooie samenwerkingen op haar naam. Zoals met Krzysztof Groen en de band Little Cash.

De uitzending op vrijdag 8 maart is van 17 uur tot 19 uur in de bovenzaal van Grand Café Java. De toegang is gratis.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal