Direct naar de inhoud.

Voorbereidingen Camperplaats Borgerswold in volle gang

  • door:
  • op:
Camperplaats Borgerswold | ┬ę Thijs Hendriksen/RTV1

VEENDAM – Met het weer van de afgelopen dagen zou je het bijna niet verwachten, maar de camperplaats in Veendam is al druk bezig met de voorbereidingen van het seizoen. Elk jaar komen mensen vanuit zowel Nederland, Duitsland als Noorwegen en Zweden naar de camperplek in Veendam en ook dit jaar wordt weer een druk seizoen verwacht.

Wat ooit begon als een camperplek voor 64 kampeerwagens, is inmiddels uitgegroeid tot een camperplek met ruimte voor maar liefst 110 campers verdeeld over twee velden. De camperplek van Erik Nijkamp is gelegen in Borgerswold aan het water. Op Facebook liet Nijkamp aan het publiek weten te zijn gestart met de voorbereidingen van dit jaar, want ook dit jaar wordt er weer een hoge bezetting verwacht.

Populariteit

Camperplekken zijn in populariteit gestegen. Volgens Nijkamp komt dit onder andere door de vrijheid die je hebt, maar is het ook een gevolg van corona. ‘Corona heeft natuurlijk voor een deel wat met zich meegebracht. Ik mocht in de tijd van corona wel gewoon open blijven, alleen het toiletgebouw mocht niet open. Maar goed, in principe is een camper zelfvoorzienend,’ vult hij aan. ‘Je bent vaak sneller aan het reizen met een camper dan dat je met een caravan bent, want dan blijf je toch vaak op dezelfde plek staan. Ik denk dat mensen zelf ook meer vrijheid willen.’

Betalingssysteem

De camperplekken in Borgerswold zijn van alles voorzien. Er is een sanitairgebouw aanwezig en ook een optie voor stroom is mogelijk. Om het camperpubliek in goede staat te kunnen ontvangen, is inmiddels snoeiwerk verricht op de camperplekken. Daarnaast is het camperpark druk bezig met het installeren van een nieuw betalingssysteem. Hiermee kan de kampeerder via een online systeem registreren en bij vertrek de overnachting betalen.

Op deze manier kan volgens Nijkamp ook makkelijker voor de stroom worden betaald. Dit wordt namelijk via het systeem per kilowatt geregistreerd. ‘In de toekomst hebben alle plekken een nummer. Je gaat gewoon op een plek staan die je mooi vindt. Vervolgens heb je een aanmeldzuil bij het toiletgebouw staan. Daar vul je je gegevens in en via een appje krijg je alle info terug.’

De vernieuwing is een grote investering, zo zegt Nijkamp, maar daarnaast goed voor de toekomst van overnachtingsplekken. ‘We gaan nu nog elke avond bij alle campers langs. Dat is voor een deel prima en dat geeft ook niks, maar het is wel iets wat elke dag moet gebeuren.’

Gunstig voor de gemeenschap

De voorbereidingen voor het camperseizoen zijn dus getroffen. Op dit moment stonden er al een aantal kampeerwagens op het terrein. Vanaf Pasen en Pinksteren zou de aanloop van campers wel meer worden, zo zegt Nijkamp. Volgens hem is dat ook niet meer dan logisch. De provincie is volgens zijn zeggen enorm mooi om met de camper doorheen te rijden.

Daarnaast is de camperplek niet alleen gunstig voor Nijkamp als eigenaar, maar ook voor de hele gemeenschap rond Borgerswold. ‘Een tijdje geleden kwam een witte bus het terrein op rijden. Dit bleek de lokale fietsenmaker te zijn. Ooit hadden ze fietsen bij hem gekocht en elk jaar wanneer ze bij ons op de camperplek staan, wordt er dus weer even naar die fietsen gekeken.’

Camperplekken verenigen

Nijkamp hoopt daarom in de toekomst alle camperplekken in de provincie te kunnen verenigen. De camperplekken blijven dan nog wel onder hun eigen naam functioneren, maar er zal wel een sterke samenwerking komen tussen de verschillende kampeerplekken in de regio. Volgens Nijkamp is dit een goede manier om ook toeristen te trekken: ‘Je hebt verschillende camperplekken hier in de regio, zoals Delfzijl, Westerkwartier en zo zijn er nog een aantal. Het zou mooi zijn als je met elkaar verenigd bent en op een gegeven moment zegt: ‘Joh, laten we zorgen dat we dat bij elkaar doen en dat mensen op die manier Groningen met de camper kunnen ontdekken.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal