Direct naar de inhoud.

Dit zijn de leukste kringloopwinkels van de Veenkoloniën

  • door:
  • op:
Lekker ‘struunen’ door de Wedeka kringloop in Stadskanaal | © Rianne Denissen / RTV1

REGIO – Ga je ook graag op zoek naar verborgen schatten bij de kringloop? En kun je je eindeloos vermaken met het scoren van de beste koopjes? Dan hebben we goed nieuws! RTV1 heeft de leukste kringloopwinkels van de Veenkoloniën voor je op een rijtje gezet.

Bij John | Drouwenermond

We trappen af met, hoe kan het ook anders, een van de grooste kringloopwinkels van onze regio. Bij John in Drouwenermond heeft een winkeloppervlak van meer dan 2500m2 en biedt een ruim aanbod aan bijzondere spullen. Kleding, meubels, elektrische apparaten, speelgoed, noem het maar op. Met name muziekliefhebbers kunnen zich in deze winkel eindeloos vergapen aan de grote collectie lp’s en cd’s. Naast de gebruikelijke kringloopartikelen vind je hier ook antiek, brocante en curiosa. De winkel is een bezoekje zeker waard.

De vitrine van Bij John in Drouwenermond| © Bij John Secondhandshop en Meubelstore

De Snuffelschuur | Nieuw-Buinen

De Snuffelschuur maakt haar naam helemaal waar. In deze sfeervolle maar geordende kringloop vind je bijzondere en betaalbare items. De kringloop in Nieuw-Buinen verkoopt naast het reguliere kringloopaanbod ook bijzondere designer artikelen. Zo vind je er bijvoorbeeld een mooie collectie kleurrijke bankstellen, de bekende West Germany vazen en andere decoratie. Wat betreft de kringloopproducten probeert de Snuffelschuur haar prijzen laag te houden. ‘Ik vind dat veel kringlopen hun doel voorbij schieten doordat ze zo duur zijn geworden.’ zegt Nelleke Boekhoven, zij ontfermt zich over de designitems in de winkel. ‘Wat betreft de standaard kringloopartikelen proberen we ons aan de ouderwetse prijzen te houden. De hoofdprijs vragen vind ik flauw. De kringloop moet voor iedereen toegankelijk blijven.’

De sfeervolle Snuffelschuur in Nieuw-Buinen | Rianne Denissen / RTV1

Kringloop Berendsen | Nieuw-Buinen

Kringloop Berendsen in Nieuw-Buinen is een gemoedelijke kringloop met een hoop keuze aan handige spullen. Naast de standaard kringloopartikelen zoals kleding, huishoudelijke apparaten en speelgoed vind je bij Berendsen ook kenmerkende decoraties uit de vorige eeuw die je vroeger in het huis van je opa en oma kon vinden. Klassieke vazen, vintage plafondlampen en schilderijen van Hollandse landschappen. Bijzonder opvallend aan deze kringloop is de uitgebreide collectie aan vintage fototoestellen, camera’s en typemachines. Bovendien zit kringloop Berendsen op loopafstand van de Snuffelschuur, zo sla je gelijk twee vliegen in een klap tijdens je treasure hunt door de Veenkoloniën.

De cameracollectie van kringloop Berendsen in Nieuw-Buinen | © Rianne Denissen / RTV1

Kringloop Wedeka | Stadskanaal

Kringloop Wedeka redt naar eigen zeggen herbruikbare goederen van de afvalberg. Dag in dag uit ontvangt de kringloop een flinke lading aan gedoneerde goederen die door het personeel met zorg worden gesorteerd. Bovendien verkoopt de kringloopwinkel een kleine selectie producten die door Wedeka medewerkers zelf zijn gemaakt. Ibo Nobbe, voorman van de Wedeka kringloop in Stadskanaal, is trots op de georganiseerde winkel. ‘Samen met een team van 60 à 70 medewerkers werken we hard om de winkel er zo netjes uit te laten zien.’ Kenmerkend aan deze kringloop zijn de werkplaatsen achterin de winkel. Zo heeft de kringloop een speciale fietsenafdeling waar fietsen worden opgeknapt en een aparte techniek afdeling waar aan elektrische apparaten wordt gesleuteld. Daarnaast kun je in het speciale Wedeka restaurant in de winkel terecht voor een hapje of een drankje.

Het restaurant van kringloop Wedeka in Stadskanaal | Rianne Denissen / RTV1

Het Trefpunt | Musselkanaal

Het Trefpunt in Musselkanaal is een kleine maar fijne winkel voor tweedehands artikelen en restpartijen. Het aanbod van de winkel is niet groot, maar dat is voor de doorgewinterde kringloper geen probleem. Na goed zoeken vind je ook hier leuke, nuttige en opvallende items en dat voor zachte prijzen. Zo vonden wij een vrolijke Paddington mokken collectie en nog veel ander mooi servies.

Vrolijke mokken bij het Trefpunt in Musselkanaal | Rianne Denissen / RTV1

Kringloop Wedeka | Veendam

Kringloop Wedeka in Veendam kan op dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. De Wedeka in Veendam doet qua aanbod zeker niet onder voor de locatie in Stadskanaal. De vestiging in Veendam is met maar liefst twee verdiepingen een echt walhalla voor diegenen die op zoek zijn naar de beste koopjes. De ruime kringloop is een heerlijke plek om doorheen te struinen. De afdelingen regelmatig aangevuld met een nieuwe voorraad zodat er de hele week door nieuwe spullen te vinden zijn. Ook in deze kringloop is er een gevarieerd aanbod aan cd’s, singles en lp’s. Daarnaast heeft de winkel een goed georganiseerde kledingafdeling en voor de boekenwurmen onder ons een uitgebreide boekenafdeling op de tweede verdieping.

Liefhebbers van lp’s en singles kunnen zich in Veendam goed vermaken | © Rianne Denissen / RTV1


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal