Direct naar de inhoud.

File door goedkoop tanken: ‘Scheelt toch weer eem’

  • door:
  • op:
In de rij om goedkoop te tanken © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – Je zou het niet verwachten: een file, op een industrieterrein, op zondag, in Stadskanaal. Toch niet zo gek, aangezien er zondag bij tankstation TinQ voor €1,33 getankt kon worden. Een jaarlijks terugkerende actie waarbij het tankstation landelijk voor de nodige autopolonaises zorgt.

Om exact twaalf uur gingen de borden van €1,74 voor diesel en €1,89 voor benzine naar bij beide €1,33,3. Na een korte controle konden de wachtende automobilisten dan toch tanken voor deze prijs van tijden geleden. ‘Scheelt toch weer eem’, zegt een van de eerste gegadigden.

Toch is de ontstane file niet zo lang als bij eerdere edities. Twee jaar geleden ontstond er een file vanaf het industrieterrein tot zo ongeveer de Hagenbuurt. Dat zorgde toen ook voor de nodige verkeershinder. Maar deze keer schijnt het mee te vallen. ‘Het is een rustige zondag’, verklaart de bedrijfsleider van het tankstation. ‘Maar in andere plaatsen zoals Hoogezand was het een stuk drukker. Het ligt er altijd net even aan hoeveel mensen de app erbij pakken om te kijken hoe laat de actie begint.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal