Direct naar de inhoud.

Basketbal keert terug naar Borger

  • door:
  • op:
Foto ter illustratie | © Pexels

BORGER – De populariteit van basketbal houdt aan. Ook in Borger worden plannen gesmeed om een eigen basketbalclub op poten te zetten en daarmee de sport terug te brengen naar Borger-Odoorn. In maart gaan de eerste proeftrainingen al van start. 

In Amerika is basketbal een van de belangrijkste en meest gevolgde sporten. Maar ook in Nederland wint basketbal steeds meer aan populariteit. Talloze basketbalverenigingen in het land houden er een lange wachtlijst op na en sommigen gaan zelfs over tot een ledenstop omdat ze het aantal aanmeldingen niet kunnen bijbenen. Ook in Borger-Odoorn groeit de interesse in de Amerikaanse sport.

Grootste plannen

Het initiatief voor een eigen basketbalclub ontstond nadat een enthousiaste middelbare scholier dolgraag op basketbal wilde maar geen enkele vereniging in de omgeving kon vinden. De ouders van de jongen zochten daarom contact met Actief Borger-Odoorn in de hoop om samen iets van de grond te krijgen. Esther Kuilman, combi coach bij Actief Borger-Odoorn, was gelijk enthousiast. ‘Wij dachten, laten we de stoute schoenen aantrekken en kijken of we iets op kunnen zetten’. 

En zo gezegd zo gedaan. Van de stoute schoenen over op de basketbalschoenen. Vanaf 7 maart start Actief Borger-Odoorn met de eerste basketbalclinic uit een reeks van drie clinics. Tijdens iedere clinic is er een groep voor leerlingen uit groep 7/8 van de basisschool en een groep voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Tijdens de proeftrainingen kunnen kinderen en jongeren kennis maken met de sport. ‘We hopen dat de kinderen enthousiast worden en dat er op die manier genoeg animo is voor een eigen basketbalclub’, zegt Kuilman. 

Hulp uit Emmen

De eerste trainingen in maart worden opgezet in samenwerking met E.B.V. Mustangs in Emmen. Trainers van de basketbalvereniging in Emmen zullen de jonge basketballers begeleiden. De kennis en expertise die een professionele basketbalvereniging met zich meebrengt komt natuurlijk goed van pas. Met name als na de trainingen genoeg animo blijkt te zijn voor een eigen basketbalclub. ‘Je denkt natuurlijk al wel na over de toekomst, en de optie om van recreatief basketbal over te gaan naar ‘serieus’ basketbal. De Mustangs hebben al aangegeven dat onze samenwerking wellicht kan uitgroeien tot een soort dependance. In dat geval zou Borger bijvoorbeeld een tweede locatie kunnen worden voor de basketbalvereniging in Emmen.’ 

Hoe mooi deze toekomstmuziek ook klinkt, Kuilman benadrukt dat de organisatie eerst zal moeten afwachten hoeveel jongeren zich zullen aanmelden voor de proeflessen. ‘Op dit moment lopen de aanmeldingen voor de kinderen uit groep 7/8 al heel aardig, maar de aanmeldingen voor de groep uit het voortgezet onderwijs komen nog wat moeilijk op gang.’  De komende tijd zal Actief-Borger Odoorn zich dan ook inzetten om de basketbalclinics onder de aandacht te brengen. Dit doen ze onder andere door een aantal basketbal-lessen te verzorgen op het voortgezet onderwijs.

Ook al altijd al basketbal willen (leren) spelen? Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website of Facebookpagina van Actief Borger-Odoorn.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal