Direct naar de inhoud.

Bogdike uitgeroepen tot Veendammer van het Jaar

  • door:
  • op:
Bestuur stichting Bogdike en Burgemeester Sandra Korthuis | © Larou de Jong/RTV1

VEENDAM – Bogdike, onder andere bekend van Night of the Guitars en Leutje Sail, is woensdagmiddag uitgeroepen tot Veendammer van het Jaar. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in de raadszaal van Veendam.

Met een smoesje werd het bestuur van Stichting Bogdike naar het gemeentehuis in Veendam gelokt. Eenmaal in de raadszaal aangekomen, maakte burgemeester Sandra Korthuis bekend dat de Stichting vanaf nu de titel Veendammer van het jaar 2023 mag dragen.

De winnaars hadden de verrassing niet helemaal zien aankomen, zo zegt Ginet Venema, voorzitter van Stichting Bogdike: ‘Dit hadden we niet verwacht, geen idee. We waren er ook helemaal niet mee bezig dat het weer tijd was voor een Veendammer van het jaar.’

De stichting is ontzettend blij met de titel, maar dit is niet iets wat het bestuur alleen heeft gedaan. ‘Het zijn vooral de vrijwilligers, de mensen die zich echt inzetten voor de evenementen, die echt veel werk verzetten en ook al zo lang sinds 2012. Het is best veel werk en dat is iets om trots op te zijn,’ aldus Venema.

(Tekst gaat verder onder video)

Stichting Bogdike

De Stichting Bogdike is in 2012 opgericht met als doel het bevorderen van kunstzinnige en culturele evenementen in de gemeente Veendam. Stichting Bogdike organiseert een scala aan culturele activiteiten voor een brede doelgroep, variërend van muziekfestivals en andere activiteiten tot educatieve evenementen. Hoogtepunten zijn bijvoorbeeld het Bog&Roll Festival waar lokale en nationale bands optreden en Veendam laat bruisen van de energie. The Night of the Guitars Wintereditie met ruimte voor jong talent, De Toetterrit en Bogdike’s Rock en Magic. De stichting ontplooit telkens nieuwe initiatieven zoals het strandfestival Bog on the Beach in Borgerswold en Leutje Sail. Ook is er aandacht voor de Streektaal tijdens Bogdike Streektoaldag met streektaalartiesten uit de hele regio.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal