Direct naar de inhoud.

Druk bezochte energiemarkt in Nieuw-Buinen: ‘Maak gebruik van de bespaarmogelijkheden’

  • door:
  • op:
De energiemarkt in Nieuw-Buinen | Larou de Jong/ RTV1

NIEUW-BUINEN – In het buurthuis in Nieuw-Buinen vond afgelopen zaterdag de energiemarkt plaats. Inwoners en omwonenden van het dorp werden uitgenodigd om zich te laten informeren over diverse duurzame energie-opties en subsidiemogelijkheden.

Op de informatiebeurs stonden verschillende bedrijven opgesteld, elk met hun eigen vakgebied, waaronder zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Naast deze vakspecialisten stonden ook energiecoaches van de gemeente Borger-Odoorn klaar. Zij gaven advies aan de bezoekers met betrekking tot energiebesparende maatregelen en duurzame opties om energie op te wekken. ‘De energiecoaches staan hier om de mensen te helpen die door de bomen het bos niet meer kunnen zien’, aldus Anjo van Hulst, vrijwillig energiecoach.

De opkomst van de energiemarkt was groot. Af en aan kwamen mensen uit het dorp binnenlopen en gingen in gesprek met een van de experts. Alle vragen konden gesteld worden en tips werden met elkaar gedeeld. Een tip van Van Hulst: ‘Maak gebruik van de mogelijkheden die er op dit moment beschikbaar zijn, met name op financieel gebied, denk aan subsidies of specifieke leningen.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal