Direct naar de inhoud.

Jenaplanschool In de Manne decor van lustrum kinderstreektaalblad

  • door:
  • op:
Wethouder Ans Grimbergen en leerlingen van basisschool In de Manne met het nieuwe Wiesneus tijdschrift | © Pjotr Wiese

VEENDAM – Woensdagochtend werd de nieuwe editie van de Wiesneus gepresenteerd op Jenaplanschool In de Manne in Veendam. De presentatie van het streektaalblad was extra feestelijk, want ze vieren het eerste lustrum. Wethouder Ans Grimbergen kreeg het allereerste exemplaar in het bijzijn van de leerlingen.

Het tijdschrift heeft het thema Gruin meegekregen dit jaar. In het blad zijn verschillende verhalen, liedjes en gedichten in het Gronings te lezen. Dit jaar gaan die allemaal over de wereld van planten en dieren. Daarnaast vind je er ook een kleurplaat, puzzels en ene prijsvraag.

Streektaal

Streektaalmuzikant Krzysztof Groen gaf een speciaal optreden voor de kinderen op de Veendamse basisschool. Daarnaast las Fieke Gosselaar, streektaalconsulente van Centrum Groninger Taal & Cultuur, gedichten uit Wiesneus voor. ‘De Wiesneus is n mooie menaaier om t Grunnegs bie alle kinder te brengen. Leuke verhoalen en gedichten en n feest op schoule mit n echte muzikant op gitoar!’

Meertmoand Streektoalmoand

Centrum Groninger Taal & Cultuur brengt jaarlijks in de meertmoand de Groninger taal in de klas met het tijdschrift Wiesneus. Bij Wiesneus hoort ook een speciale lesbrief met voor iedere bouw een uitgewerkte les. Van de gedichten, verhaaltjes en liedjes zijn audiobestanden beschikbaar zodat ook de leerkracht die geen Gronings spreekt direct aan de slag kan met de Wiesneus. Zo kunnen alle leerlingen kennismaken met de Groningse taal.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal