Direct naar de inhoud.

Borger-Odoorn gaat alsnog Oekraïners opvangen in Buinen

  • door:
  • op:
De plek waar Borger-Odoorn vanaf 1 april Oekraïners wil opvangen. | © Google Streetview

De gemeente Borger-Odoorn gaat vanaf 1 april alsnog Oekraïners opvangen aan de Molenstraat in Buinen. De gemeente heeft dit besloten na meerdere informatieavonden met de inwoners.

Eind januari kregen bewoners van het dorp een brief op de mat met de aankondiging van de opvang. De bewoners waren niet blij met deze manier van communicatie zo lieten ze weten tijdens een informatieavond. Ook hadden ze hun vraagtekens bij de dertig opvangplaatsen. Volgens hen konden er maximaal vijftien worden opgevangen.

Vijftien in plaats van dertig opvang plekken

De gemeente kiest nu na meerdere informatieavonden er dan ook voor om in eerste instantie vijftien opvangplekken voor Oekraïners te creëren, maar de optie voor uitbreiding naar dertig blijft wel op tafel liggen.

De gemeente kon zodoende tijdens een tweede bijeenkomst in februari de zorgen van de inwoners wegnemen. ‘Daar hechten wij als gemeente ook grote waarde aan, want we willen graag moeite doen om het draagvlak voor de opvang van vluchtelingen te vergroten. Ik ben blij dat we daar met deze avond in Buinen in zijn geslaagd,’ zo laat wethouder Bernard Janssen (Leefbaar Borger-Odoorn) weten.

De gemeente huurt het pand aan de Molenstraat voor drie jaar. Na deze periode kan de locatie niet meer worden ingezet voor de opvang van asielzoekers, statushouders of ontheemden zo heeft de gemeente met de inwoners van Buinen afgesproken.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal