Direct naar de inhoud.

Leerlingen van School 75 in Nieuw-Buinen bakken samen 350 pannenkoeken

  • door:
  • op:
Leerlingen van School 75 in Nieuw-Buinen tijdens de Nationale Pannenkoekendag | © Indra Bruiniers RTV1

NIEUW-BUINEN – Pannenkoeken, poedersuiker en stroop zover het oog reikt. School 75 in Nieuw-Buinen vierde afgelopen donderdag Nationale Pannenkoekendag. De school nodigde opa’s, oma’s en andere ouderen uit de omgeving uit om samen met de leerlingen van groep 6, 7 en 8 pannenkoeken te komen eten.

De basisschoolleerlingen van School 75 werkten zich tijdens de Nationale Pannenkoekendag goed in het zweet. In totaal bakten de leerlingen samen met ouders en docenten maar liefst 350 pannenkoeken. Niet alleen het bakken was een succes, maar ook het opeten was een groot feest. Aan het einde van de middag was er geen pannenkoek meer over.

(Tekst gaat verder onder video)

Het jaarlijks terugkerende feest, dat in het hele land wordt gevierd, is een initiatief van Tefal, Koopmans en Blueband. Met de speciale dag staan dan ook niet alleen de pannenkoeken centraal, maar gaat het de initiatiefnemers ook om het verbinden van ouderen met leerlingen van de basisschool.

David de Jonge, directeur van School 75, is erg tevreden over de opkomst. ‘We zeiden tegen de kinderen: nodig je opa en oma uit maar als je een hele lieve buurvrouw hebt of een leuke kennis of tante, laat die dan ook vooral komen! De oudsten van de school zijn nu samen met de oudsten van het dorp. Dat is echt heel mooi om te zien.’

Naast de gezelligheid die de pannenkoekenmiddag met zich meebracht was er zelfs nog ruimte voor een kleine wedstrijd. Tijdens het pannenkoekenfeest konden leerlingen namelijk met hun favoriete oudere(n) op de foto. Het thema van de fotowedstrijd: Hey pannenkoek, je bent om op te eten. Degenen met de meest creatieve foto maakten kans op een speciale prijs: Een eigen pan, om zo ook thuis de lekkerste pannenkoeken te kunnen bakken.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal