Stam en Schoon verliezen nipt en zijn uitgeschakeld op toernooi Doha

• door:
  • op:
Katja Stam en Raïsa Schoon tijdens het EK in Wenen in 2023 | Foto: CEV

DOHA/KLIJNDIJK – Katja Stam uit Klijndijk en Raïsa Schoon zijn uitgeschakeld op het Beach Pro Tour Elite 16 toernooi in Qatarese stad Doha. Op het zonovergoten tweede veld speelden de Nederlanders vanochtend om 8.00 uur Nederlandse tijd tegen de Duitsers Ludwig en Lippmann. Beide teams waren in de wedstrijd even sterk, maar net als in het voetbal wonnen ook hier de Duitsers in de laatste minuut.

In de eerste set stonden de Nederlandse dames lang op een drie punten achterstand, maar op 13-13 kwamen ze naast onze Oosterburen. Handigheidjes en een paar goede services van Laura Ludwig zorgde er voor dat de Duitsers uitliepen naar 20-15. Stam en Schoon wisten nog drie setpunten weg te werken, maar genoeg was het niet: 18-21.

Stam en Schoon begonnen goed aan de tweede set, maar zagen de Duitse dames al snel twee punten uitlopen. Op 14-13 gingen er drie punten op rij naar de Nederlandse dames door een ace van Schoon en een blok van Stam. De beide teams waren aan elkaar gewaagd, waardoor de set doorging na het officiële 21e punt. Na een aanval van Stam die nipt uitgeslagen werd, kwamen de duitsers voor met 26-25, waarna zij de set met 27-25 mee naar huis namen.

Stam en Schoon zijn op het toernooi in Doha uitgeschakeld. Het volgende toernooi is op 22 maart in Portugal.