Direct naar de inhoud.

Stadskanaal staat centraal in nieuwe single Tiktok Tammo

  • door:
  • op:
Tiktok Tammo samen met Krinkiespijer | © Marius van der Leij

STADSKANAAL – Tiktok Tammo, bekend van zijn eerdere nummers en covers, heeft vrijdag zijn nieuwste single uitgebracht. Na hits als “Lente in Grunn” en “Free the Bietn,” richt de internetpersoonlijkheid zich nu op Stadskanaal met zijn vertolking van het Ierse nummer “The Galway Girl” van Steve Earle.

Johannes Peetsma, de man achter het alter ego Tammo, is begonnen met het coveren van Ierse nummers, en “The Galway Girl” is een van de klassiekers die zijn aandacht trok. ‘Ik wilde daar echt iets mee doen, en uiteindelijk is het ‘Knoalster Keerl’ geworden,’ aldus Peetsma.

Het vertaalde nummer vertelt het verhaal van een meisje dat verliefd wordt op een Knoalster. Peetsma benadrukt dat het toeval is dat Stadskanaal het middelpunt van het nummer werd: ‘Ik heb gekeken naar dorpen die met een ‘k’ beginnen, en Stadskanaal is iets groter dan bijvoorbeeld Kolham. Daarnaast heeft ‘Knoalster’ hetzelfde aantal lettergrepen als ‘Galway.”

Videoclip in Stadskanaal

De bijbehorende videoclip is opgenomen in Stadskanaal en wordt door Peetsma zelf als relatief eenvoudig omschreven. In de clip zie je Tammo met tekstbordjes op verschillende locaties, waaronder het Julianapark, bij de Krinkiespijer, op de Rode Loper, en voor de Kwinne. Tiktok Tammo brengt met “Knoalster Keerl” niet alleen een ode aan Stadskanaal, maar brengt ook een unieke twist aan dit Ierse nummer.

Stadskanaal was eerder ook al in beeld bij het internetfenomeen. Zo kwam hij bij zijn vorige videoclip “Doe bist mien moat” op het sportpark van SC Stadskanaal. Het vriendenteam SC Stadskanaal 4 had toen de hoofdrol in de videoclip.

Bekijk de videoclip hier:-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal