Direct naar de inhoud.

Zorggroep Meander en Icare willen samen verder als één organisatie

  • door:
  • op:
Zorggroep Meander gaat fuseren met Icare | © Hielke Bosch/RTV1

REGIO – Zorggroep Meander en Icare willen in de toekomst samen verdergaan als één organisatie. Beide organisaties vallen onder zorgconcern Espria. In februari hebben de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van Espria het voorgenomen besluit genomen om Zorggroep Meander en Icare per 1 januari 2025 juridisch en organisatorisch te fuseren.

Op dit moment wordt het adviestraject van de medezeggenschap afgerond. Daarna kan het besluit definitief worden gemaakt. Espria verwacht dat dit voor de zomer van 2024 is.

Beide organisaties gaan dan vanaf 1 januari 2025 als één organisatie verder, onder één stichting en met behoud van beide merknamen Zorggroep Meander en Icare. Cliënten blijven ook na de fusie zorg ontvangen van dezelfde zorgmedewerkers.

Minder arbeidskrachten en mantelzorgers

De zorggroepen geven aan dat mensen steeds ouder worden. Daarnaast zien zij het probleem dat er minder arbeidskrachten en minder mantelzorgers beschikbaar zijn om de zorg te bieden in Nederland. ‘Zorggroep Meander en Icare zien het daarom als maatschappelijke verantwoordelijkheid om met deze samenwerking de zorg in de regio sterker te maken in het belang van mensen die zorg nodig hebben.’

Ze denken dat de beide zorggroepen elkaar goed kunnen versterken. ‘We bieden dezelfde zorg en ook ons werkgebied sluit op elkaar aan. Door samen verder te gaan gebruiken we elkaars beste ideeën. We leren van elkaar en omarmen de sterke punten van elkaar.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal