Borger loopt rood aan in gewonnen topper tegen FC Assen

• door:
  • op:
Een wedstrijdmoment van Borger-FC Assen. | © Albert de Vries/RTV1

BORGER – De topper in de 4e klasse F tussen SV Borger en FC Assen heeft een overwinning opgeleverd voor Borger. De ploeg van trainer Arne Joling won overtuigend met 4-0, maar eindigde de wedstrijd met negen spelers na twee rode kaarten.

Door de overwinning passeert Borger Assen op de ranglijst en staat nu eerste met 30 punten uit 14 wedstrijden. FC Assen heeft een punt minder en een wedstrijd meer gespeeld. Nummers drie en vier, Hollandscheveld en SJS verloren, waardoor het een heerlijk weekend werd voor Borger.

Negentien seconden

Na een 0-0 ruststand begon Borger furieus aan de tweede helft. Na nog geen twintig seconden strafte Floris Hiddink matig uitverdedigen genadeloos af. Hiddink onderschepte een pass door het midden om even later de bal, vanaf een meter of twintig, binnen te schieten. FC Assen doelman Jarno Damhuis kon de 1-0 niet keren. SV Borger rook bloed en drukte door. Amper zes minuten na de 1-0 verdubbelde de thuisclub de score. Dylan Berghuis promoveerde een steekbal van Gijs Roda tot de 2-0. Vijf minuten later stond zelfs de 3-0 op het scorebord. Dit keer was het Hendrik Gustin die de trekker overhaalde.

Twee keer rood

FC Assen leek verslagen, maar een kwartier voor tijd kreeg Roda zijn tweede gele kaart. De spits gaf de bal, buiten het veld, een klein tikje. Scheidsrechter Wenting was onverbiddelijk en oordeelde spelbederf en trok geel en dus rood. Vier minuten later trok Wenting direct rood. Tim Edens was te laat met zijn sliding op de bal en raakte Hamming van achteren. En dus moest SV Borger het restant van de wedstrijd met twee spelers minder afwerken.

In blessuretijd kwam Borger zelfs op 4-0. De scheidsrechter gaf een indirecte vrije trap aan de thuisploeg nadat de keeper van Assen een terugspeelbal in de handen pakte, invaller Benjamin Mazeau kon, van dichtbij de 4-0 eindstand binnen schieten.