Direct naar de inhoud.

Provincie krijgt 22 sollicitaties op functie burgemeester Veendam

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Veendam | © Hielke Bosch/RTV1

VEENDAM- Commissaris van de Koning René Paas heeft 22 sollicitaties gekregen op de functie van burgemeester van Veendam. Dat maakte de provincie maandagmiddag bekend. Ruim een maand geleden kreeg Paas de profielschets voor de nieuwe burgemeester van de gemeente Veendam van de gemeenteraad overhandigd.

Op 7 februari werd de vacature in de Staatscourant geplaatst. Tot en met 10 maart konden geïnteresseerden solliciteren naar de functie van burgemeester. De nieuwe burgemeester moet volgens de gemeenteraad niet alleen een bestuurder zijn, maar ook een echte doorpakker. Openheid, integriteit en publieke verantwoording zijn belangrijk voor de raad.

Volgende stap

De volgende stap in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester zal worden gezet door de Commissaris van de Koning. Hij zal de aanmeldingen bekijken en de voorgeschiedenis van de sollicitanten controleren, waarna een alfabetische lijst met namen van sollicitanten zal worden voorgedragen aan de vertrouwenscommissie van de gemeente Veendam.

Hierna volgt een verdere procedure, waarbij uiteindelijk één persoon wordt gekozen als nieuwe burgemeester van Veendam. De nieuwe burgemeester zal de taken van waarnemend burgemeester Sandra Korthuis op 9 september over gaan nemen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal