Direct naar de inhoud.

NLdoet projecten in de regio; van helpen op sportpark tot droomdekens maken

  • door:
  • op:
Vrijwilligers aan het werk in een tuin tijdens een actie van NLdoet | © NLdoet

REGIO – Aankomende vrijdag en zaterdag is het vrijwilligersproject NLdoet. Het Oranjefonds organiseert met duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties in het land de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in de Veenkoloniën wordt er aandacht gegeven aan het project. Verschillende organisatie vragen deze twee dagen hulp.

Wij hebben uit elke gemeente een aantal projecten uitgelicht. Alle projecten zijn te bekijken op de website van NLdoet.

Borger-Odoorn

In Exloo kun je zaterdag droomdekentjes maken voor kinderen met een ziekte, trauma of handicap. In Drouwenerveen worden zaterdag dorpsbewoners gevraagd om mee te helpen aan verschillende klusjes binnen en buiten het dorpshuis. Het Hunebedcentrum is Borger vraagt vrijdag hulp om mee te helpen bij het renoveren van het Oertijdpark en willen ze het grootste insectenhotel van Drenthe creëren. In Klijndijk gaat de ijsvereniging zaterdag bezig met het laatste deel van de afrastering van de natuurijsbaan in het dorp.

Stadskanaal

De voedselbank Stadswolde in Stadskanaal gaat vrijdag kratten schoonmaken en hun pand opruimen. In Alteveer gaan ze op diezelfde dag bezig in de Worteltuin. Hekwerken en tipi’s worden gevlochten en er wordt een dak voor de wilgenhut gemaakt. Zaterdag zal de burgemeester in Onstwedde helpen bij de jeugdsoos. Het verfwerk wordt aangepakt en de garderobe en de bar zijn aan vervanging toe.

Veendam

Het college van B&W van Veendam is vrijdag te vinden bij VV Wildervank. Daar gaan ze met vrijwilligers verven, klussen, boenen, schrobben en snoeien. Kledingbank Maxima gaat vrijdagmiddag de uitgifte weer lenteklaar maken. De wintercollectie gaat de deur uit en het magazijn wordt opgeruimd voor de voorjaarsmode. Op zaterdag wordt er op het Egypteneinde meer gezelligheid gecreëerd door middel van bloemen en planten.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal