Direct naar de inhoud.

Wat is er dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
AJ Plug Killer King in d’Rentmeester in Valthermond | Foto: Marielle Hensums

REGIO – Het derde weekend van de maand maart van het jaar 2024 is aangebroken. Dit weekend is er onder ander een singles dartoernooi in Alteveer, de Kom En Zing Mee avond in Onstwedde en Pianorecital Ana-Maria Vera treedt dit weekend op in ‘d Rentmeester in Valthermond.

Singles Darttoernooi in Alteveer
Op zaterdag 16 maart organiseert Dartclub Zwien oet Noorden samen met de Drijscheer een Singles Dart toernooi. De inleg is € 7,50 en de totale inleg vormt ook het prijzengeld! De inloop is vanaf 13.00 uur, je kunt je voor het toernooi nog opgeven tot 13.30. Het toernooi start 14.00 uur. Opgeven kan via Dartclubzon@outlook.com.

Kom En Zing Mee avond in Onstwedde
Op 17 maart 2024 wordt een Kom En Zing Mee avond gehouden in 17 maart 2024 in “d’ Ekkelkaamp” in Onstwedde. Er wordt uit diverse zangbundels gezongen. Ook kunnen bezoekers liederen kiezen uit onze eigen zangbundel. De medewerking wordt verleend door het Gereformeerd Mannenkoor “Noord-Drenthe”. Zij beginnen om 19.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er gelegenheid om bij een kopje koffie of fris nog even na te praten. Het evenement wordt georganiseerd door de Evangelisatiecommissie van de Hervormde Gemeente Onstwedde.

Pianorecital Ana-Maria Vera treedt op in ‘d Rentmeester in Valthermond
Beide elementen die pianiste Ana-Maria Vera kenmerken, germaans en latijns, komen aan bod in dit recital. Met de Waldstein sonate speelt ze een van Beethovens meest bekende – en veeleisende – werken. Terwijl ze zich met Debussy, Ravel en Albéniz van haar latijnse kant laat zien.

Ana-Maria Vera studeerde bij Ylda Novik en Leon Fleisher. Ze trad op met grote orkesten in de beroemde concertzalen van de wereld. Ze gaf talrijke solorecitals in iconische zalen zoals het Kennedy Center in Washington, D.C., het Concertgebouw in Amsterdam, de Herkulessaal in München, de Salle Gaveau in Parijs en Londens Wigmore Hall. Ook speelt ze graag kamermuziek, waarbij ze een speciale band had Ivry Gitlis, Joshua Bell en Steven Isserlis.

Ana-Maria Vera is oprichter en directeur van Bolivia Clásica, een liefdadigheidsorganisatie gevestigd in Londen en La Paz, die culturele uitwisseling stimuleert tussen Bolivia en de rest van de wereld. Een jaarlijks internationaal muziekfestival dat gerenommeerde musici naar Bolivia brengt en een muziekacademie voor ambitieuze jonge musici uit heel Bolivia vormen hier onderdeel van. Op zondag 17 maart 2024 tussen 15:00 – 17:00 uur vindt het optreden plaats in Concertboerderij d’ Rentmeester in Valthermond plaats. 

Meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam de komende periode kunt u vinden op onze website.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal