Direct naar de inhoud.

Bennie Hulshof van Mood and Fun te gast in RTV1’s Piratencafé

  • door:
  • op:
Bennie Hulshof in zijn tijd van het duo Mood and Fun | © Eigen foto

RTV1 – Zondag 17 maart in Bennie Hulshof van het stemmingsorkest Mood and Fun te gast in het radioprogramma RTV1 Piratencafé. Hij zal in de uitzending vertellen over zijn muzikale carrière, zijn passie voor het piratengenre.

Bennie Hulshof is al sinds de jaren zestig actief in de muziekwereld. Samen met zijn maatje Wim van Gorkum vormden ze het duo Mood and Fun. Ze maakten stemmingsmuziek met een knipoog, geïnspireerd door de piratenzenders van toen. Ze zongen vooral in het Nederlands, maar ook in het Engels en het Duits. Ze scoorden hits als ‘Naar Veenhuizen, ‘I’m The Mother Of A Honky Tonk Girl, ‘Johnny Ringo’ en ‘Zo Mooi Als De Sterren Ben Jij.’

Mood and Fun trad op in heel Nederland en ook in Duitsland werd regelmatig opgetreden. Ze waren graag geziene gasten op feesten en partijen, maar ook op piratenfestivals en in radioprogramma’s. Wim van Gorkum stopte met het duo, nadat hij zijn middenvoetsbeentje had gebroken na een optreden in Drachten. Hij overleed in 2016 op 71-jarige leeftijd.

Na het vertrek van Wim van Gorkum werd Hulshof vergezeld door verschillende drummers, o.a. door Kars Hofman, die ook drummer was van de band The Boatnicks.

Hulshof is blind, maar dat weerhoudt hem niet van zijn muzikale passie. Hij schrijft al zijn liedjes zelf, speelt keyboard en zingt met veel plezier. Hij is een echte rasartiest, die het publiek weet te vermaken met zijn humor en zijn stem. Hij is ook een groot liefhebber van de piratenmuziek, die hij al van jongs af aan volgt. Hij kent veel piratenzenders en -artiesten persoonlijk en heeft veel verhalen te vertellen.

RTV1 Piratencafé is een programma dat staat voor de piratencultuur, waar ook Mood and Fun bij hoort. Het programma draait de mooiste en gezelligste piratenhits, van vroeger en nu. Het programma is een eerbetoon aan de piratenzenders, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Nederlandse muziekgeschiedenis.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal