Direct naar de inhoud.

Schoonmaken en opruimen centraal tijdens NLdoet: ‘Dit vinden we geweldig’

  • door:
  • op:
De groep van de jeugdsoos in Onstwedde deed mee aan NLdoet © Geert Smit

REGIO – Vrijdag en zaterdag vond de vrijwilligersactie NLdoet plaats. In veel plekken in de regio vonden actie’s plaats, zoals in Exloo, Wildervank en Musselkanaal. Centraal dit jaar stond het thema opruimen en schoonmaken, want dat gebeurde op verschillende plekken in de regio.

Zo hielpen de burgemeester en wethouders van Veendam, Acantus en vrijwilligers van de voetbalclub op het sportpark van VV Wildervank. Alles werd weer klaargemaakt voor het voorjaar. De brug over het water werd aanslagvrij gemaakt. Het college hielp mee met het schoonmaken van de meidenkleedkamer, zodat deze goed opgeknapt kan gaan worden.

Waarnemend burgemeester Sandra Korthuis heeft samen met wethouder Henk Jan Schmaal een oude vloer uit de kleedkamer gehaald. Wethoudersduo Grimbergen en Wieringa hadden de emmers met sop bij zich om de kleedkamer verder schoon te maken.

(Tekst gaat verder onder video)

Toalroute

In Wildervanksterdallen hielpen leerlingen van het Dr Nassaucollege mee met het zomerklaar maken van de Grunnege Toalroute. Zo werden de routeborden met de gedichten en verhalen van schrijver Jan J. Boer schoongemaakt evenals de zeven bruggetje op de route. Vooraf kregen de leerlingen een film te zien over de Grunneger Toalroute en de schrijver Jan J. Boer. Zo was het voor hen duidelijk waarvoor zij deze dag de handen uit de mouwen mochten steken.

Stadskanaal

Bij verzorgingshuis Parkheem gingen scholieren van het Ubbo Emmius aan de slag om de tuin een beetje op te knappen. Ze maakten ze een insectenhotel, en toverden ze de overkapping om tot een ‘Ibiza-style’ zitplek. ‘Dit vinden we geweldig’, aldus Trijnie Voorst van Parkheem. ‘Het is mooi dat ze zo betrokken zijn bij Parkheem’. Wel moesten de tieners een beetje op gang komen voordat ze er tegenaan konden: ‘Het waren een stel dieseltjes zeg maar’, lacht Voorst.

Bij De Jeugdsoos in Onstwedde werd er ook onderhoud gepleegd aan het terrein en het gebouw. Er werd een nieuwe laag verf aangebracht bij de soosboerderij en er moest een nieuwe garderobe komen. Ook de keuken heeft een update gekregen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal