Direct naar de inhoud.

VV Musselkanaal organiseert ‘Schijt je rijk’-actie voor internationaal voetbaltoernooi in Denemarken

  • door:
  • op:
Een koe met daarachter het voetbalveld van VV Musselkanaal | © Rutger Breider/RTV1

MUSSELKANAAL – De jeugdelftallen JO14-1 en JO15-1 van voetbalvereniging Musselkanaal hebben een bijzondere manier bedacht om deelname aan een internationaal voetbaltoernooi in Denemarken te bekostigen. Op zondag 24 maart om 16.00 uur zal een koe losgelaten worden op het hoofdveld van de voetbalclub voor de ‘Schijt je rijk’-actie.

Om deel te nemen aan het toernooi, genaamd de Haderslev Cup, organiseren de jeugdspelers verschillende acties. Een van deze acties is ‘Schijt je rijk’, waarbij het hoofdveld van VV Musselkanaal is verdeeld in maar liefst 960 kavels. Elke kavel heeft zijn eigen nummer, en de jeugdspelers hebben de afgelopen periode hard gewerkt om alle loten met de kavelnummers te verkopen.

Prijzen

De spanning stijgt nu alle 960 loten zijn verkocht en de dag van de actie nadert. De eigenaar van de kavel waar de koe haar behoefte op doet, wint een mooi geldbedrag van 300 euro. Maar ook voor de eigenaren van andere kavels zijn er prijzen te winnen. Zo ontvangt de eigenaar van de kavel waar de koe als eerste plast 150 euro. De derde prijs van 100 euro gaat naar de eigenaar van de kavel waar de koe na precies een uur met de rechter achterpoot op staat. Als de koe na een uur niet heeft gescheten, wordt onder alle verkochte kavels de prijs van 300 euro verloot.

Naast het plezier en de hilariteit die deze actie met zich meebrengt, levert het ook een mooi geldbedrag op waarmee de jeugdspelers hun deelname aan de Haderslev Cup kunnen realiseren. Bovendien hebben meerdere sponsoren bijgedragen aan het jeugdvoetbaltoernooi, waardoor de jonge talenten de kans krijgen om internationale ervaring op te doen en hun club te vertegenwoordigen in Denemarken.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal