Direct naar de inhoud.

Van fotowedstrijd tot expositie: Ammy van Eerden opent expositie in Refaja ziekenhuis

  • door:
  • op:
Ammy van Eerden tijdens opening expositie | Anno Kruize/RTV1

STADSKANAAL – In augustus vorig jaar won Ammy van Eerden het Schierste Ploatje Veenkoloniën 2023, een fotowedstrijd georganiseerd door Stichting ZO Groningen. Met deze prijs opende de fotografe deze week haar expositie in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal.

Vrienden, familie, kennissen en mede-fotografen kwamen af op de opening van de foto-expositie. Na een kleine toespraak en een terugblik op de fotowedstrijd werd een van de foto’s in het bijzijn van de genodigden onthuld. In totaal zijn er 14 foto’s te bewonderen in een van de gangen van het ziekenhuis. ‘Het is geweldig. Een ontzettend grote opsteker, maar ook als je je eigen foto’s zo groot ziet. Dat is totaal anders,’ vertelt Van Eerden.

De expositie zal niet alleen te zien zijn in het Refaja ziekenhuis. Na een aantal maanden verhuizen de foto’s naar een nieuwe locatie, met als eerste bestemming Siep & Co in Oude Pekela. Hier zullen de foto’s tentoongesteld worden van juni tot september. Van september tot december zijn de foto’s te bewonderen bij Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal, waarna ze als laatste verhuizen naar het gemeentehuis van Veendam. Daar zijn de foto’s te bekijken van december tot februari volgend jaar.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal