Direct naar de inhoud.

Zonnepanelenfabrikant failliet, fabriek Veendam gaat niet door

  • door:
  • op:
Zonnepanelen op een huis in de Veenkoloniën, foto ter illustratie © Rutger Breider/RTV1

VEENDAM – Zonnepanelenfabrikant Innolane heeft een faillissement aangevraagd. Het bedrijf heeft meerdere oorzaken om dat aan te vragen. Daarmee komen ook de plannen voor de fabriek die zij in Veendam wilden bouwen in de prullenbak.

De beoogde kavel waar Innolane wilde bouwen in Veendam heeft een netaansluiting, maar het lokale stroomnet zit te vol. Die situatie zou vijf tot zeven jaar kunnen duren.

Hanssen c.s., de personen achter het bedrijf, zouden 85 miljoen euro steken in de fabriek waar volgens hun prognose tot wel zeshonderd mensen zouden werken. Innolane zou daarmee gelijk een van de grootste werkgevers van de gemeente Veendam zijn geworden.

Daarnaast geven de ondernemers aan dat er door toedoen van China de verkoopprijzen van zonnepanelen in minder dan een half jaar zijn gehalveerd. ‘Adequate EU-steun ontbreekt om het terughalen van de productie van zonnepanelen naar Europa te faciliteren. EU-afnemers stellen zich niet of nauwelijks solidair op in de problematiek van EU-producenten. Hierdoor komt een goede concurrentiepositie in het geding.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal