Direct naar de inhoud.

Wat is er dit weekend te doen in de Veenkoloniën?

  • door:
  • op:
Het Theater Geert Teis in Stadskanaal | Foto: Hielke Bosch/RTV1

REGIO – Het vierde weekend van de maand maart van het jaar 2024 is aangebroken. Dit weekend is er onder andere ‘Zingend naar Pasen’ in de Poststraatkerk in Stadskanaal, de opening van Kusjes van papier en Sfeervol32 in Onstwedde, Wild Romance + support Bliss in Podium34 in Borger, Jamai Loman met live-band in Theater Geert Teis in Stadskanaal, de theatervoorstelling van Andries Tunru in Theater vanBeresteyn in Veendam en het optreden van Memphis Soul Stew in d’Rentmeester in Valthermond.

‘Zingend naar Pasen’ in de Poststraatkerk in Stadskanaal
Op zaterdag 23 maart 2024 is er ruim een uur ‘Zingend naar Pasen’ in de Poststraatkerk in Stadskanaal. Ronald Knol (orgel) en Willem Jan Tinke (panfluit) zullen hun medewerking verlenen. Ronald is op achtjarige leeftijd begonnen met het bespelen van een traporgel. Vanwege zijn groot improvisatievermogen was hij geen geschikte persoon om orgelles te volgen. Vanaf 1983 is hij vaste organist geweest in de gereformeerde kerken van onder andere Nijensleek, Dwingeloo en Steenwijk. Hij begeleidt veel zangdiensten in de wijde omtrek van Dwingeloo. Ook heeft hij meerdere malen meegewerkt aan Cd-opnames van koren. Het maken van muziek is voor Ronald bijna net zo belangrijk als eten en drinken. Vanaf 1 januari 2016 is Ronald benoemd als tweede organist bij Zingend naar de Zondag. Deze avond zullen de liederen in het teken staan van het lijden, het sterven en de opstanding van Jezus Christus.

De leiding van het zang uur is in handen van Greet Berends. Zingend naar Pasen, georganiseerd door het Interkerkelijke Comité Zangavonden, begint om 19:00 uur en het duurt ongeveer anderhalf uur en is vrij toegankelijk.

Opening Kusjes van papier en Sfeervol32 in Onstwedde
Kusjes van papier en Sfeervol32 openen op 23 maart hun deuren in Onstwedde. Daniek Wagenaar en Manon Drenth zijn vorig jaar begonnen met hun eigen webshops Kusjes van papier en sfeervol32. Op 23 maart kan iedereen kennis maken met hen en hun producten van 10:00 tot 13:00 uur aan de Jensinghelaan 10 in Onstwedde.

Wild Romance + support Bliss in Podium34 in Borger
Wild Romance is de naam van de band die nauw verbonden is met de Nederlandse rocklegende Herman Brood. De band werd gevormd in de jaren 70 en was een belangrijke speler in de Nederlandse rockscene. Het ontstaan van Wild Romance kan worden teruggevoerd tot 1976, toen Herman Brood en zijn manager Koos van Dijk de band samenstelden. De oorspronkelijke line-up bestond uit Herman Brood op zang en piano, Dany Lademacher op gitaar, Freddy Cavalli op basgitaar, and Cees ‘Ani’ Meerman op drums.

De band werd bekend om hun energieke live-optredens en hun mix van rock-‘n-roll, punk, en blues. Ze brachten verschillende succesvolle albums uit en scoorden hits zoals “Saturday Night” en “Never Be Clever”. Wild Romance was niet alleen een band, maar ook een symbool van de Nederlandse rockscene en de levensstijl van die tijd, met Herman Brood als het iconische boegbeeld. Wild Romance + support Bliss spelen op zaterdag 23 maart om 20:30 in Podium34 in Borger.

Jamai Loman met live-band in Theater Geert Teis in Stadskanaal
Dit theaterseizoen komt er een droom uit voor Jamai. Samen met zijn live-band én piano bezoekt Jamai Loman de mooiste theaters in Nederland en België om een tribute te brengen aan zijn muzikale held, Elton John. Jamai brengt een kleurrijk en opzwepend concert als ode aan deze zanger, componist en pianist. Zijn muziek is de rode draad door het leven van Jamai.

Sinds het winnen van ‘Idols’ 20 jaar geleden leeft Jamai zijn droom en dit jubileumjaar krijgt vanwege deze nieuwe theatershow een gouden randje. Een show om bij te lachen en te dansen. De theatershow van Jamai Loman met zijn live-band is te bewonderen op zaterdag 23 maart om 20:00 uur in Theater Geert Teis in Stadskanaal.

Andries Tunru in Theater vanBeresteyn in Veendam
Andries Tunru is een Nederlandse stand-upcomedian, presentator en improvisator. Hij is bekend van zijn optredens in diverse comedyshows en televisieprogramma’s in Nederland. Tunru staat bekend om zijn scherpe humor en zijn vermogen om improvisatie te combineren met stand-up comedy. Hij heeft deelgenomen aan verschillende comedyfestivals en heeft ook zijn eigen solovoorstellingen opgevoerd. Tunru is een veelbelovende en getalenteerde komiek binnen de Nederlandse comedy scene.

Andries Tunru won prijzen op drie verschillende cabaretfestivals, maakte furore via onder andere ‘De Slimste Mens’ en is lid van het cabaretteam van ‘Spijkers met Koppen’. In februari 2021 werd hij Viva’s ‘Leuke Man van de Maand’. De voorstelling is op zaterdag 23 maart te bewonderen in het Theater vanBeresteyn in Veendam om 20:15.

Memphis Soul Stew in d’Rentmeester in Valthermond
Memphis Soul Stew staat voor een uitgebalanceerde stoofschotel rijk op smaak gebracht met al die typische ‘Southern’ ingrediënten die samenkomen vanuit de wijde Memphis-Tennessee-regio. De rauwe basis met het zoutje en het zuurtje is de blues, het zoetje is de gospel, in balans gebracht door de Rhythm & Blues met de aardse tonen van de country. En in al haar facetten op smaak gebracht met soul, heel veel soul. De Memphis Soul Stew speelt niet een reeks van de grote hits uit de enorm rijke ‘Memphis legacy’, dit zou ook ondoenlijk zijn; het is een doordacht en uitgebalanceerd menu van meer- of minder bekende nummers, waarbij in ieder nummer de diepte en verfijndheid van de eerder genoemde stoofschotel wordt ‘opgediend’. 

Ga mee op deze muzikale (en culinaire) reis naar-, in- en om- Memphis en laat je figuurlijk onderdompelen en meevoeren in de diepe krochten van deze historische stad. We verklappen graag wat ingrediënten en smaakmakers in onze receptuur: Bill Withers, Tony Joe White, BB King, Ray Charles, Willie Nelson, Elvis Presley, Tom Jones, Marvin Gaye, The Staple Singers, Otis Redding, Solomon Burke, Ann Peebles, Johnny Cash en anderen. Memphis Soul Stew spelen op zaterdag 23 maart om 20:00 uur in d’Rentmeester in Valthermond.

Meer activiteiten en evenementen in de gemeenten Borger-Odoorn, Stadskanaal en Veendam de komende periode kunt u vinden op onze website.
-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal