Direct naar de inhoud.

Sylvia en de Rainaldo’s te gast in RTV1 Piratencafé

  • door:
  • op:
Sylvia van Sylvia & De Rainaldo’s | Eigen Foto

RTV1 – Zondag 24 maart is Sylvia van Sylvia & De Rainaldo’s te gast in het radioprogramma RTV1 Piratencafé. Zij zal in de uitzending vertellen over haar muzikale carrière, haar passie voor het piratengenre.

De Rainaldo’s, ook wel bekend als De Reinaldo’s, is een bekend Top-40, dans- en stemmingsorkest uit Veendam/Muntendam dat in verschillende bezettingen en onder verschillende namen heeft bestaan tussen 1967 en 1980. Met de komst van zangeres Maria ‘Sylvia’ Johannes in 1972 verandert de band andermaal van naam en is het voortaan stemmingsorkest Sylvia & De Rainaldo’s.

Tijdens een optreden in Hoogezand medio 1972 van Trio De Rainaldo’s wordt er gevraagd of er een zangeresje, Maria Johannes, mee mag zingen die al wat talentenjachten heeft gewonnen. Het blijkt een succes en vanaf augustus 1972 komt ze vast bij de groep en verandert de naam in stemmingsorkest Sylvia & De Rainaldo’s.

De populariteit van Sylvia & De Rainaldo’s groeit in de nieuwe bezetting en de band treedt nu op in het grotere circuit van bars en dancings zoals De Kroon in Veendam, Denzo Bar in Pekela, de Pedro Bar in Winschoten, De Molen in Delfzijl, Hotel IJzeren Klap in Musselkanaal en Hotel Bellevue in Assen.

In 1973 ontstond het idee om een single op te nemen. Dat gebeurde op eigen kosten in de Telstar Studio in Weert met producer Fred Limpens. Zo kwam in dat jaar de eerste single ‘Jij ja jij’ uit met als B-kant het nummer ‘In jouw armen’ uit. De oplage van 500 stuks was al snel uitverkocht.

RTV1 Piratencafé is een programma dat staat voor de piratencultuur, waar ook Sylvia & De Rainaldo’s bij horen. Het programma draait de mooiste en gezelligste piratenhits, van vroeger en nu. Het programma is een eerbetoon aan de piratenzenders, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Nederlandse muziekgeschiedenis.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal