Direct naar de inhoud.

Muurschilderingen Winkler Prins blijven bestaan door positieve berichten van fondsen

  • door:
  • op:
Het kunstwerk van Van der Zee | © Erfgoedvereniging Heemschut

VEENDAM – Alle seinen staan op groen om het kunstwerk van Jan van der Zee in het oude Winkler Prinsgebouw te behouden. Dat gaf wethouder Ans Grimbergen (PvdA) aan in de raadsvergadering van maandagavond. Eerder die dag kreeg ze dat bericht te horen van erfgoedvereniging De Heemschut.

Op verzoek van PvdA-raadslid Haye vertelde Grimbergen over de stand van zaken met betrekking tot de kunstwerken aan de muur van het Winkler Prins. ‘De berichten lijken positief wat betreft fondsen, behoudt van het kunstwerk en herplaatsing.’

Eerder deze maand zette erfgoedvereniging De Heemschut een crowdfundingsactie op om het kunstwerk te behouden. Veel inwoners van Veendam en daarbuiten willen graag dat het kunstwerk uit 1958 blijft bestaan.

Nieuwe bestemming

De erfgoedvereniging zoekt nog een geschikte plek om het kunstwerk te plaatsen. Zo hopen ze dat de schilderingen in Veendam blijven. Woonstichting Acantus helpt daarbij mee.

In de eerste week van maart werd ook al bekend dat het Ploegcentrum in Wehe-den Hoorn het kunstwerk graag zou willen hebben. ‘Dat museum zit in een voormalig schoolgebouw. Zij hebben wel interesse in het kunstwerk. Dan gaat het van een schoolgebouw naar een ander schoolgebouw’, aldus Karel Loeff, directeur van de erfgoedvereniging.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal