Direct naar de inhoud.

Twee mogelijk illegale medewerkers ontdekt bij controle massagesalons

  • door:
  • op:
Een persoon wordt gemasseerd op de rug | © Anne Tarazevich/Pexels

VEENDAM- Tijdens een controle bij massagesalons in de gemeenten Midden-Groningen, Oldambt en Veendam zijn twee vermoedelijk illegale medewerkers aangetroffen. Zij werden vooral met contact geld uitbetaald.

De salons hadden hun administratie niet op orde, ontdekten de gemeenten. Waar de twee personen werkzaam waren wordt niet bekendgemaakt.

Of de personen daadwerkelijk illegaal werkten, moet de Arbeidsinspectie verder uitzoeken.

Amper vrije dagen

Bij eerdere controles in Groningen ging het ook al eens mis. Werknemers van de salons maakten te lange werkdagen, kregen te weinig betaald en kregen niet alles uitbetaald. Ook hadden mensen amper vrije dagen en bestond er het vermoeden dat iemand het werk onder dwang moest uitvoeren.

In september vorig jaar bracht de Arbeidsinspectie nog een werkneemster van een massagesalon in Midden-Groningen ergens anders onder. De gemeente wil om privacyredenen niet zeggen of het nu bij dezelfde salon raak is.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal