Direct naar de inhoud.

Disc Golfbaan in Stadskanaal bijna klaar: ‘Vanaf april kunnen we beginnen’

  • door:
  • op:
Een disc golfbaan in de natuur | © Pixabay

STADSKANAAL – Vol trots loopt Martijn Knegt langs de disc golfbaan die nog in aanbouw is. Vrijdagochtend zijn de disc golfers druk bezig om een nieuwe ‘course’ aan te leggen in het Pagedal. Zo kunnen liefhebbers van de sport binnenkort ook in Stadskanaal een disc werpen.

‘We zijn behoorlijk hard bezig geweest achter de schermen om alles voor elkaar te krijgen’, begint Knegt. Tot het laatste moment zijn er wijzigingen in de aanleg geweest. Zo wordt de baan spectaculairder dan van te voren gedacht.

Pop-up baan

Disc Golf in het Pagedal is niet nieuw. Een aantal jaren geleden werden er al wedstrijden gehouden met een pop-up baan. Daar hebben de makers veel naar gekeken, maar ze vonden ook dat er ruimte was voor verbetering. De bouwers van de baan maken verschillende banen in Nederland en vinden het na het uiteindelijke resultaat een van de beste banen van Nederland, mede door de natuur.

De natuur is ook belangrijk in de sport, die lijkt op de sport golf. ‘Net zoals met golf gebruiken wij de natuurlijke obstakels. We staan nu tussen bomen die je moet ontwijken, maar verderop moet je ook over ongeveer veertig meter water gooien.’ Naast het ontwijken van bomen en het water wordt er ook gebruik gemaakt van de bulten die in het Pagedal zijn.

(Tekst gaat verder onder video)

De sport is na de coronajaren steeds populairder geworden. In 2023 waren er zeshonderd leden en zes verenigingen aangemeld bij de frisbeebond. In 2015 waren er in Nederland vier vaste discgolfcourses en in 2024 zijn dat er meer dan tweeëntwintig. Knegt zit zelf bij de vereniging in Groningen waar hij ziet dat er wekelijks nieuwe leden bijkomen.

Geen Knoalster vereniging

Liefhebbers uit Stadskanaal en omgeving zullen zich eerst moeten aansluiten bij de noordelijke vereniging, net als Knegt, want een Knoalster vereniging zit er nog niet zo snel in. ‘City Park Flyers heeft verschillende thuisbasissen, zoals bijvoorbeeld in Hoogeveen en Groningen. Daar sluiten we ons eerst bij aan.’

De disc golf liefhebber hoeft niet lang te wachten, want Knegt verwacht dat er na het paasweekend al e eerste discs geworpen kunnen worden. ‘Vanaf april kunnen we gaan spelen!’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal