Direct naar de inhoud.

Meijering uit Stadskanaal verlengt contract bij Spaanse wielerploeg

  • door:
  • op:
Meijering uit Stadskanaal heeft haar contract verlengt | © Movistar

STADSKANAAL – Mareille Meijering uit Stadskanaal heeft haar contract verlengd bij het team van Movistar. Dat kondigde het team donderdag aan op hun eigen website. De wielrenster heeft een nieuw contract getekend voor de komende drie seizoenen bij het team. De 29-jarige wielrenster blijft door het nieuwe contract tot minstens 31 december 2027 bij het Spaanse team.

Mareille heeft zich binnen het Spaanse team bewezen als een voorbeeld van toewijding, menselijke waarden en sportieve kwaliteit, aldus het Movistar team. ‘Na een lange blessure in 2023 te hebben overwonnen, het jaar van haar komst bij de structuur van Abarca Sports, heeft de tot voor kort universitair docent economie, schitterende resultaten behaald in de start van 2024.’

Zelf geeft de wielrenster aan dat haar leven het afgelopen jaar enorm is veranderd. ‘Van het geven van colleges aan de universiteit als mijn belangrijkste baan tot alles achterlaten en me volledig toeleggen op het wielrennen. Logischerwijs was 2023 niet het jaar dat iedereen had verwacht, met mijn blessures en de sportieve tegenslagen die ik moest overwinnen, dus de belangrijkste focus voor deze winter was zorgen voor mijn gezondheid en het maximale geven.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal