Direct naar de inhoud.

Paasvuren in de regio: Alleen in Borger-Odoorn

  • door:
  • op:
Een paasvuur © Pixabay

REGIO – Pasen staat voor de deur en daar hoort ook het traditionele paasvuur bij. Op acht plekken in de gemeente Borger-Odoorn worden de vuren ontstoken op eerste paasdag. In de gemeenten Stadskanaal en Veendam zijn opnieuw geen aanvragen geweest voor een paasvuur.

  • Klijndijk/Odoorn: Dorpsbelangen Klijndijk/Odoorn organiseren dit jaar een paasvuur aan de Middenweg op dezelfde plek als vorig jaar. Het vuur wordt om 19.30 uur ontstoken.
  • Drouwenermond: Op het terrein van het Boerenrockfestival zal Stichting Boerenrock weer een tentfeest organiseren op zaterdag en zondag. Op zondagavond zal ook het paasvuur ontstoken worden in Drouwenermond.
  • Buinerveen: In Buinerveen wordt om 20.00 uur het paasvuur ontstoken aan de Tweederdeweg. Als je wilt meehelpen met het aansteken moet je daar een half uur eerder zijn. Je rijgt dan een fakkel van de organisatie.
  • Buinen: Om 20.00 uur wordt de paasbult aan de Noorder Es aangestoken. Die ligt aan de kruising met de Eilandenweg en Uitkampenweg.
  • Ees: In Ees wordt de paasbult ook om 20.00 uur ontstoken.
  • Ellertshaar: Op recreatiepark De Bosrand staat het weekend in het teken van Pasen. Zo is er onder andere een groot paasvuur met marshmallows.
  • Exloo: Rond 19.30 uur zal het paasvuur ontstoken worden in Exloo. De kinderen kunnen ook dit jaar weer een broodje bakken met deeg. We vragen hiervoor een kleine bijdrage van € 0,50. In Exloo organiseert Dorpsbelangen Exloo een paasvuur aan de Buinerweg. Dat is naast de oude waterzuiveringsinstallatie in Exloo.
  • Valthe: Ook dit jaar vindt er in Valthe een paasvuur plaats. Deze zal om 19.00 uur ontstoken worden en is achter het dorpshuis.

Zijn we jouw paasvuur vergeten? Stuur dan een mailtje naar redactie@rtveen.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal