Direct naar de inhoud.

Kleine versie van The Passion in Veendam: ‘Het is het ultieme verhaal van liefde’

  • door:
  • op:
Het witte kruis met daarachter de processie | © Larou de Jong/RTV1

VEENDAM – Een wit kruis, honderd mensen en verrassende (muzikale) taferelen waren de ingrediënten voor Lutje Passion. Een evenement, zoals de naam al zegt, een kleine, lokale versie is van het landelijke muziekspektakel.

Op een langzaam vollopend Museumplein staat Maikel-Owen van Deest. Hij organiseert het evenement, maar weet zelf niet meer hoeveel edities er zijn geweest. ‘Volgens mij is het de zevende of achtste editie. Het is een evenement waarin veel gebeurd en waar veel mensen wat ervaren.’

Van Deest hoopt dat de mensen die meelopen in de processie door het centrum van de Parkstad iets ervaren waarom het lijdensverhaal van Jezus is gebeurd. ‘Het is het ultieme verhaal van liefde en ik denk dat we dat op dit moment meer dan nodig zijn.’ De organisator probeert vooral de mensen die meelopen na te laten denken over hoe ze om gaan met elkaar, zoals een buurman of familielid.

(Tekst gaat verder onder video)

Processie

Gertjan Straat is een van de kruisdragers in de processie van donderdagavond. ‘Ik vind het mooi om in Veendam te laten zien dat Jezus meer dan 2000 jaar geleden ook een tocht heeft gedaan voor onze zonden. Het is mooi dat zoveel mensen dat willen zien hier.

Erwin de Vries speelde het nummer ‘Doe’ voor het gemeentehuis van Veendam en ook Kirsten Swarts en Thomas Ridderbos speelden een nummer omtrent Pasen. Voor Swarts een mooi iets om te doen, aangezien zij graag mee wil helpen om het verhaal van Jezus te vertellen. ‘Ik wil heel graag dat verhaal vertellen, omdat het voor mij ook echt leeft.’

‘Gun ik iedereen!’

Van Deest en consorten zijn overtuigd christen en daarom is het Paasverhaal voor hen heel belangrijk. Alle drie benadrukten ze hoe zij het paasverhaal beleven. Swarts: ‘Jezus stond met Pasen weer op uit de dood en leeft en ik geloof dat ik daarom ook mag leven. Dat zorgt voor vreugde, vrede, zekerheid en hoop in mijn leven en dat gun ik iedereen!’

Het kruis ging dwars door het centrum | © RTV1


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal