Direct naar de inhoud.

Vernielingen op begraafplaats in Musselkanaal: ‘Dit doet echt pijn’

  • door:
  • op:
De ravage is groot op de begraafplaats | © Hans Banus

MUSSELKANAAL – De schrik zit er flink in bij de begraafplaats van de Rooms Katholieke Kerk in Musselkanaal: tientallen grafornamenten en glaswerken die op de graven stonden zijn vernield. Hoewel de graven gespaard zijn gebleven is de ravage groot. 

‘Dit hebben we hier nog nooit eerder meegemaakt’ reageert beheerder Wim Strobos. ‘Overal ligt glas, zowel op de paden als de graven.’ Naast de materiële schade doen de vernielingen ook op emotioneel gebied veel met de betrokkenen. ‘Een Mariabeeldje dat aan gruzelementen ligt, dat doet pijn. Het heeft zo’n emotionele waarde, daar hebben veel mensen geen weet van.’ 

Ook de timing van de vernielingen maakt het extra pijnlijk: ‘Tijdens Pasen komen veel mensen naar de begraafplaats om even het graf van een dierbare te bezoeken. En als je dan deze vernielingen ziet… ik heb er gewoon geen woorden voor. Maar we gaan er voor zorgen dat tijdens Pasen alles weer netjes is.’

De vernielingen hebben waarschijnlijk ergens rond donderdagavond of nacht gebeurd. De beheerder is van plan aangifte te doen van de vernielingen en vraagt een ieder die iets weet of wellicht gezien heeft zich te melden. -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal