Direct naar de inhoud.

Pronkjewailpad Zuidroute officieel geopend in Veendam

  • door:
  • op:

VEENDAM – Begin deze week vertrokken de wandelrouteverkenners (de Voorlopers) om de stempelposten langs de nieuwe Zuidroute van het Pronkjewailpad te openen. Zaterdag kwamen de laatste Voorlopers aan in Veendam en werd het Pronkjewailpad feestelijk geopend.

Dit jaar staat het thema ‘Groninger iconen’ centraal, waarvoor verschillende iconen werden gekozen die verbonden zijn met de Zuidroute. Winkler Prins werd gekozen tot het icoon voor Veendam. Vanuit Stadskanaal en Kropswolde kwamen zaterdag de laatste Voorlopers aan bij de Grote Kerk, waar ze werden ontvangen door een hedendaagse versie van Anthony Winkler Prins. De laatste wandelaars ontvingen de speciale openingsstempel en daarmee werd het Pronkjewailpad officieel geopend.

‘Winkler Prins’ in Veendam |

Het Pronkjewailpad

Het Pronkjewailpad is een lange route van meer dan 500 kilometer die dwars door de provincie Groningen loopt. In de maanden april t/m oktober kunnen wandelaars, aan de hand van pronkjuwelen, kennis maken met het Groninger landschap.

Bekijk meer foto’s op onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/share/p/mVh15MQjZxVXc46z/?mibextid=WC7FNe-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal